ENERGI

Russland avventer reparasjon av Nord Stream-ledningene

Vil først ha en endelig avklaring i etterforskningen.

Russland vil vente på en endelig avklaring i etterforskningen av Nord Stream-eksplosjonene før de bestemmer seg for om de vil reparere rørledningene, sier en pressetalsperson for president Vladimir Putin.
Russland vil vente på en endelig avklaring i etterforskningen av Nord Stream-eksplosjonene før de bestemmer seg for om de vil reparere rørledningene, sier en pressetalsperson for president Vladimir Putin. Foto: Alexey Maishev / Sputnik / Kreml Pool Photo via AP / NTB
18. nov. 2022 - 11:38

Russland vil vente på en endelig avklaring i etterforskningen av Nord Stream-eksplosjonene før de bestemmer seg for om de vil reparere rørledningene.

Det sier pressetalsperson for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov, ifølge Reuters.

Bilder fra åstedet i forrige måned viste store ødeleggelser på rørledningen. Det ble påpekt fra de som undersøkte skadene, at det må ha vært ekstreme krefter i sving for å bøye det tykke metallet.

Fredag kunngjorde svensk påtalemyndighet at deres etterforskning av hendelsene viser at det var grov sabotasje. De har funnet rester av sprengstoff på fremmede gjenstander hentet opp fra havbunnen på åstedet.

– Det avanserte analysearbeidet fortsetter for å kunne trekke enda sikrere konklusjoner om hendelsen, sa aktor Mats Ljungqvist, som leder etterforskningen.

Været fortsetter å herje i Norge. I helgen er det ventet både store snømengder, kraftig vind og lyn flere steder i landet
Les også

Farevarslene hagler flere steder i landet – Vegvesenet advarer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.