Restaurant Under

Rundt 40 norske selskaper prosjekterer verdens største undersjøiske restaurant på Lindesnes

Her er fem utfordringer - og hvordan ingeniørene løser dem.

Betongskallet og vinduet veier alene 1650 tonn. I tillegg kommer den innvendige trekonstruksjonen, som skal bygges etter skallet er montert på Båly i Lindesnes. (Bilde: MIR og Snøhetta)
Betongskallet skal ligge skrått inntil land. (Bilde: Asplan Viak)
Restauranten på Båly i Lindesnes skal ha plass til 100 gjester. (Bilde: MIR og Snøhetta)
Besøkende vil få servert lokal, nordisk mat av kokk Nicolai Ellitsgaard. (Bilde: Asplan Viak)
Asplan Viak brukte VR-teknologi for å undersøke hvordan restauranten blir - for eksempel for å undersøke om man kan se ut vinduet fra baren. (Bilde: MIR og Snøhetta)

Her er fem utfordringer - og hvordan ingeniørene løser dem.

– Vi har hatt veldig tro på prosjektet fra dag én. Men mottakelsen har vært i overkant av hva vi har drømt om, sier Gaute Ubostad.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå