Romteknologi og fisk i sentrum på Andøya

Den høye kompetansen ved romsenteret med tanke på droner og romteknologi blir sentral for at Andøya skal takle at Orion-flyene flyttes, mener statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg i samtale med administrerende direktør Odd Roger Enoksen på Andøya Space Center, der statsministeren fikk en omvisning under sitt besøk tirsdag.
Statsminister Erna Solberg i samtale med administrerende direktør Odd Roger Enoksen på Andøya Space Center, der statsministeren fikk en omvisning under sitt besøk tirsdag. Foto: Ørjan Vøllestad / NAROM / NTB scanpix
1. mai 2019 - 10:15

Statsminister Erna Solberg (H) var tirsdag på besøk i Andøy kommune for å lære om romteknologi, droner, fisk og for et møte med politiet om nærpolitireformen.

Andøya står overfor befolkningstap som følge av at Orion-flyene skal flyttes fra flybasen der til Evenes.

Tror på droner og romteknologi

– Det virker som Andøya-befolkningen på tross av disse utfordringene har tatt positive grep for omstilling. Det å skape jobber, og nye levegrunnlag oppfatter jeg som det aller viktigste, sier Solberg til NTB.

Hun sier det er flere grunner til optimisme for Andøya-folket og de i nærområdene, blant annet den høye kompetansen ved romsenteret med tanke på droner og romteknologi.

I tillegg trekker hun fram kommunikasjon og satellitter, og muligheter for næringsutvikling.

Landslinje

Skoleelevene hun møtte kom fra landslinjen for romteknologi ved Andøya videregående skole.

Statsministeren kaller linjen et «utrolig spennende tilbud» for ungdom fra hele landet. Hun tror romteknologi blir viktig for Norge i tida framover.

– Jeg tror at rom og romteknologi blir blant de viktige tingene. Særlig i nordområdene er dette viktige spørsmål, sier Solberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.