FORSVAR

Rolf Folland er ny sjef for Militærmisjonen i Brussel

Fredag ble Rolf Folland utnevnt til generalløytnant og ny sjef for Militærmisjonen i Brussel.

Rolf Folland er utnevnt som ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Han overtar jobben etter Louise Kathrine Dedichen. Folland har vært sjef for Luftforsvaret siden 2021. Her er han fotografert ved en tidligere anledning.
Rolf Folland er utnevnt som ny sjef for Militærmisjonen i Brussel. Han overtar jobben etter Louise Kathrine Dedichen. Folland har vært sjef for Luftforsvaret siden 2021. Her er han fotografert ved en tidligere anledning. Foto: Eirik Helland Urke
14. juni 2024 - 12:13 | Endret 14. juni 2024 - 12:27

Folland har vært Luftforsvarets sjef siden 2021. Han har operativ bakgrunn som helikopterpilot og i tillegg til å tjenestegjøre som flyger, har han også vært sjef for 337 og 330 skvadron i Luftforsvaret. Tiltredelsen skjer fra den tid Forsvarsdepartementet bestemmer, skriver regjeringen i en pressemelding.

Han overtar stillingen etter Louise Kathrine Dedichen, som går av for aldersgrensen i høst.

Sjefen for militærmisjonen i Brussel er forsvarssjefens øverste representant i Natos hovedkvarter, og fast representant organisasjonens militærkomite.

Rollen innebærer også å være rådgiver i militære saker for Norges ambassadører i Nato- og EU-land. Staben Dedichen i dag leder består av rundt 20 personer. 

I et innlegg på sin Facebook-side skriver Militærmisjonen at de ønsker Folland hjertelig velkommen, og at de ser frem til å følge hans innsats i rollen.

– Dette var gledelige nyheter! Jeg er trygg på at generalmajor Folland vil lede Militærmisjonen med stor dyktighet og integritet, sier Dedichen ifølge innlegget.

– Det er gledelig med så mange søknader. Nå kan vi komme i gang med mange konkrete tiltak, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.
Les også

Gir vindkraftkompensasjon til 26 natur- og friluftsprosjekter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.