OFFSHORE

Røkke kaster inn håndkledet

Det har lenge lyst et blått lys over Kværner Rosenberg. Etter at Snøhvit glapp, er det ingen nybyggingskontrakter i sikte.

Ved å legge verkstedet ut for salg, sllipper Aker Kværner-ledelsen og eier Kjell Inge Røkke store omstilllingskostnader. Det får andre ta seg av.

Konsernsjef Helge Lund i Aker Kværner ser ikke enden på problemene for det tradisjonrike stavangerverkstedet.

Etter at de tidligere i år solgte deler av eiendommene til lokale eiendomsbesittere, prøver han å trekke Aker Kværner helt ut av verkstedet og legger det ut for salg. Han håper å komme seg ut av eierskapet i løpet av tre år.

Det er de dårlige markedsutsiktene for nybygg av offshoreplattformer som er årsaken til Aker Kværner trekker seg ut . For tiden er det kun ferdigstillelsen av en modul for Grane, som lastes på lekter i disse dager og en gassinjeksjonsmodul for Oseberg C som blir ferdig i sommer som er i ordreboka for nybygg.

Derimot ser det ut for at verkstedet har en viss suksess med oppgraderings og vedlikeholdsoppdrag. Lagerskipet til Njord er ventet inn om ikke lenge, men denne typen oppdrag ligger ikke i den strategi som Aker Kværner-ledelsen har lagt for konsernet. De 720 ansatte må derfor se seg om etter en ny eierkonstellasjon for å drive verkstedet videre.

Konsernsjef Helge Lund begrunner avgjørelsen med at Rosenberg må rette seg inn mot nye markeder. - Da vil ikke Aker Kværner være en riktig eier. Vi regner dette som starten på et nytt Rosenberg, sier Lund.

I en pressemelding sier han at arbeidet med kapasitetsjustering vil starte umiddelbart slik at verkstedet kan bli attraktivt for nye eiere. I praksis betyr det oppsigelser.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.