INDUSTRI

Rødt for Rec – styrelederen går av

Selskapet har tatt tap på 5,4 milliarder kroner i 2012.

GÅR AV:  Jens Ulltveit-Moe.
GÅR AV: Jens Ulltveit-Moe. Bilde: Åserud, Lise
8. feb. 2013 - 09:44

Samme dag som styreleder Jens Ulltveit-Moe går av som styreleder i Rec, legger solenergiselskapet fram et resultat med milliardunderskudd.

Les også: – Norsk solkraft må være dyrest

Mimi Berdal ny styreleder

Styret i selskapet har allerede behandlet hans anmodning om å fratre og har valgt Mimi Berdal som ny styreleder. Ulltveit Moe ble styreleder i selskapet i mai 2012.

I resultatet Renewable Energy Corp (Rec) la fram fredag for fjoråret og fjerde kvartal 2012, fremgår det at selskapet nedskriver 1,8 milliarder kroner knyttet til virksomheten Rec Silicon i USA.

Selskapet har tatt tap på i alt 5,4 milliarder kroner i 2012.

Driftsresultatet for fjerde kvartal var minus 2.178 millioner kroner, rundt en milliard kroner bedre enn for samme periode året før da resultatet var negative 3.126 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger for fjerde kvartal i fjor ble -34 millioner kroner mot -216 millioner kroner i samme periode året før.

Inntektene falt

Driftsinntektene falt kraftig i perioden, fra 2.265 millioner kroner i fjerde kvartal 2011 til 1.687 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Kutt på tilbudssiden i hele bransjen har ført til prisstabilitet, men etterspørselssikten er veldig dårlig. Solmarkedet er geografisk delt, og jeg er overbevist om at forbedret konkurransedyktighet i solindustrien kommer til å skape attraktive muligheter for Rec fremover, sier konsernsjef Ole Enger.

Les også:

Slik kan solkraft lønne seg i nord

– Kina vil dominere i 2020

Her utvikles ny solcelleteknologi  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.