OLJE OG GASS

Rocksource melder om nytt funn i Norskehavet

Men Ivory-funnet fremstår som ukommersielt.

West Navigator fant gass i Ivory-prospektet, men det fremstår fortsatt som usikkert om funnet er kommersielt eller ikke.
West Navigator fant gass i Ivory-prospektet, men det fremstår fortsatt som usikkert om funnet er kommersielt eller ikke. Bilde: Seadrill
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
2. des. 2014 - 09:16

Tidlig tirsdag morgen annonserte Rocksource, som er lisenspartner i lisens 528, at det er gjort et gassfunn i Ivory-prospektet i Norskehavet.

Funnet er gjort om lag 20 kilometer nordøst for Statoils Aasta Hansteen-prosjekt, et område som har behov for nye gassressurser i forbindelse med Polarled-rørledningen.

Usikkert

Fra området har det tidligere forsvunnet flere prosjekter som var planlagt knyttet opp mot Polarled, deriblant Linnorm, Kristin gasseksport, samt at Zidane-prosjektet er utsatt.

Men ifølge meldingen fra Rocksource fremstår det fortsatt som usikkert om Ivory er kommersielt.

– På dette tidspunktet er det ikke mulig å anslå om funnet er økonomisk utvinnbart, heter det.

Funnet skal være på om lag 8 milliarder standard kubikkmeter gass.

Les også: Dette er oljearbeidernes favorittplattformer

– Kryptisk

Ifølge analytiker hos Arctic Securities, Christian Yggeseth, er det lite som tyder på at dette gassfunnet vil ha noe spesielt å si.

– Funnet fremstår som relativt ukommersielt. Det var en litt kryptisk melding som kom, men jeg oppfatter det som lave volumer. Det virker ikke soim det er noe å bry seg med, sier han til Teknisk Ukeblad.

Det er Centrica som er operatør i lisens 528, med en andel på 40 prosent. Statoil har 25 prosent, Wintershall og Rocksource har 10 prosent hver, mens Atlantic Petroleum har 9 prosent og Repsol har seks prosent.

Det var boreskipet West Navigator som boret brønnen.

Les også:

Lundin-sjefen: - Dersom vi bare spiller golf, vil vi fortsatt doble produksjonen

Noreco var et fremadstormende norsk oljeselskap. Så gikk alt galt

Den russiske ståløya i Arktis har så langt produsert 1,5 millioner fat olje  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.