ROBOT

Se hvordan Atlas håndterer å bli forstyrret

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. feb. 2016 - 18:13

Det Google-eide robotselskapet Boston Dynamics publiserte i går en video som viser noen av fremskrittene de har hatt med roboten Atlas.

Atlas går på to bein, og ser ut til å forsere terreng uten større problemer, også i snø.

Den kan også plukke opp gjenstander, og finne dem igjen dersom gjenstanden flyttes eller roboten forstyrres.

Finner balansen

Videoen, som er egnet til å frembringe noen uventede følelser av sympati, viser hvordan roboten  håndterer forskjellige utfordringer. Den kan dyttes, og gjenvinne balansen. Om den faller kan den reise seg opp igjen på egen hånd.

Atlas har blitt vist frem i tidligere versjoner, men den nye er den første som er designet for bruk både innendørs og utendørs.

I tillegg til integrerte sensorer, bruker den «lys-radar» (LIDAR) og stereokamera for å unngå hindringer, vurdere terreng, og å manipulere objekter.

Menneskelige mål

Roboten er 175 centimeter høy, og veier litt over 80 kg. Det gjør den mindre enn tidligere utgaver.

En annen forbedring er at roboten nå ikke trenger å være tilkoblet strøm, men drives utelukkende av en integrert batteripakke.

Boston Dynamics lager flere andre roboter, blant annet roboter på fire bein som minner mer om et klovdyr. Versjoner av disse kommer med batterielektrisk drift og bensinelektrisk drift. De lager også mindre roboter, som den hoppende firhjulingen Sand Flea.

Utviklingen av robotene er delvis finansiert av det amerikanske forsvarsdepartementets Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.