KRAFT

Ris til Riis-Johansen

Jannicke Nilsen
4. des. 2008 - 07:01

Organisasjonen Stopp rasering av kysten ser rødt etter at Olje- og energidepartementet (OED) har gitt Troms Kraft rettskraftig konsesjon for Fakken vindpark i Karlsøy .

Leder Hallvard L. Slettevoll mener vedtaket bare er ett blant flere som viser at statsråd Terje Riis-Johansen er mer positivt innstilt til vindkraft enn sine forgjengere.

Annen holdning

– Vi følte vi hadde en god forståelse med Odd Roger Enoksen. Åslaug Haga hadde vi og en fin dialog med. Flere vedtak den siste tiden viser en annen holdning hos Riis-Johansen, sier Slettevoll.

Organisasjonen har bedt om et møte med ministeren for å legge fram sitt syn på vindkraft.

– Fakken er et utmerket eksempel på vindkraftanlegg som ikke burde bygges. Det ligger tett inntil Lyngsalpene på den ene siden, og med Nordfugløya fuglereservat på den andre. Det viktigste er imidlertid at dette er midt oppe i et område hvor folk skal bo, sier Slettevoll.

Jordvarme

Dersom organisasjonen får et møte med statsråden, vil Slettevoll bruke tid på å fortelle hvilke energikilder Norge heller bør satse på.

Øverst på listen står jordvarme, bioenergi og vannkraft. Men først og fremst bør Norge satse mer på energieffektivisering, mener Slettevoll.Ordfører fornøyd

Karlsøy-ordfører Bent Gabrielsen er i motsetning til Slettevoll svært glad for at Fakken vindpark har fått byggetillatelse.

Vindparken vil ifølge Troms kraft gi positive lokale ringvirkninger gjennom tjenestekjøp, økt skatteinntekter på minimum 3,5 millioner kroner per år og 2-4 permanente arbeidsplasser i kommunen.

Miljøorganisasjonen Natur og Ungdom er også fornøyde.

Vil ha støtte

Fakken vindkraftanlegg skal bestå av 20 vindmøller og kan være bygd ferdig i 2011, dersom utbygger får støtte fra Enova.

Troms Kraft har også fått konsesjon for bygging av en 34 kilometer lang kraftlinje fra vindparken og til Ringvassøy transformatorstasjon i Hessfjord.

Les også:
Bygger ny vindpark i Troms

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Ja til Midtfjellet vindpark

Nord-Norge trenger russisk kraft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.