MOBIL

Rimelig dobbeltkjerne fra ZTE

Sprek lettvekter med stor skjerm til 2000 kroner.

20. juli 2012 - 11:19

Det ble allerede i februar kjent at ZTE skulle komme med en rimelig Tegra 2-telefon, og i dag tikket det omsider inn en pressemelding om at den er på vei til Norge.

Det som er nytt siden sist er at telefonen skiftet navn fra Mimosa X til Grand X, mens spesifikasjonene er uforandret. 

Lett og sprek

Telefonen har omtrent samme størrelse som Samsung Galaxy S II, med dimensjoner på 127 x 64,4 x 9,9 mm og en vekt på 110 gram.

Skjermen har en størrelse på 4,3 tommer, og kjører ut en oppløsning på 960 x 540 piksler (qHD).

Godsakene blir drevet av Nvidias Tegra 2-brikke, som gir deg to prosessorkjerner med hastigheter på 1 GHz, sammen med Geforce-grafikk. Her er det verdt å merke seg at det er snakk om en variant med oppgraderte nettverkshastigheter. Mens for eksempel LG Optimus 2X hadde en maksimal nedlastningshastighet på 7,2 Mbps har Tegra-brikken i Grand X fått Nvidias i450-modem, som støtter HSPA+, noe som gir deg 21 Mbps ned.

At det er en Nvidia-telefon betyr at du får tilgang til Nvidias Tegra Zone, som er en portal med mer avanserte spill tilpasset maskinvaren.

Grand X har ellers det meste du trenger av trådløs teknologi (ikke NFC), et fem megapikslers kamera, 512 MB arbeidsminne (RAM) og en lagringskapasitet på 4 GB.

Du kan i tillegg utvide minnet med MicroSD-kort på opp til 32 GB, noe som i dag ikke trenger koste mer enn 150 kroner

Telefonen har ellers et batteri på 1650 mAh, Dolby Mobile-lyd, og leveres med Android 4.0. Det er uvisst når den skal oppgraderes til 4.1 JellyBean.

ZTE Grand X kommer på markedet her i Norge i løpet av tredje kvartal. I pressemeldingen er det ikke oppgitt annet enn at prisen blir "konkurransedyktig". Vi tok kontakt med salgssjef Ronen Hansen, som kan fortelle at ZTE håper å få sluttbrukerprisen ned i rundt 2000 kroner.

Kilde: pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.