RIKSVEI 9

Riksvei 9: Det skal bygges ny rundkjøring i Bygland

Vegvesenet skal utbedre et kryss.

Her kommer den nye rundkjøringen.
Her kommer den nye rundkjøringen. Foto: Google Maps
13. juli 2022 - 10:38

Det skjer mye på riksvei 9 i Setesdal for tiden, og nå skal et kryss bygges om til en rundkjøring i Bygland.

Rundkjøringen blir i krysset mellom riksvei 9 og fylkesvei 3802 i Bygland sentrum. Nødvendige omlegginger av fortau, gang- og sykkelveier, holdeplasser og avkjørsler inngår også.

Det er også planlagt en ny kommunal avkjørsel og vei inn til Presteneset. Men finansieringen er usikker foreløpig. Dermed er den kommunale veien lagt inn som opsjon, og løses eventuelt ut senest ved årsskiftet.

Det skal være trafikk på både riksveien og fylkesveien i hele anleggsperioden, og det stilles strenge krav til trafikkflyt. ÅDT er her cirka 1900 på riksvei 9 (2021-tall).

Dessuten omfatter denne kontrakten masseutskifting på nærmere 200 meter av riksvei 9 rett sør for den nye rundkjøringen. Det er også lagt inn noen mindre elektroarbeider, så som kabelgrøfter, boring gjennom riksveien og omkobling av eksisterende veilyskurs for belysningen langs riksveien nord for rundkjøringen.

Frist for ferdigstillelse av alt arbeid unntatt såing/beplantning og opsjonen er 24. november. Såing og planting skal være ferdig i mai 2023, og den eventuelle kommunale veien før 1. juni 2023.

Frist for å gi tilbud er 15. august.

Selve Blåkolltunnelen er 805 meter langt, og med rampene er den totalt på 1030 meter tunnel.
Les også

Denne viktige tunnelen på Østlandet må stenge i tre uker til sommeren

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.