RAS

Riksvei 41 stengt ved Haugsjåsund på grunn av ras

Riksvei 41 er stengt like nord for Haugsjåsund bru i Nissedal kommune etter at det tidligere i dag falt ned steiner og trær på vegen. Geolog og et fjellsikringsteam er på vei til stedet.

Store steiner og trær sperrer riksvei 41 ved Haugsjåsund. Geolog og fjellsikringsteamet til Mesta er på vei til rasstedet.
Store steiner og trær sperrer riksvei 41 ved Haugsjåsund. Geolog og fjellsikringsteamet til Mesta er på vei til rasstedet. Foto: Statens vegvesen
17. aug. 2022 - 11:37

Like før klokken halv ni i dag fikk Statens vegvesen melding om at noen store steiner og trær hadde falt ned på riksvei 41 og sperrer veien.

– Vi er først og fremst veldig glade for at ingen trafikanter var på veien da disse steinene falt ned. Nå er en geolog på vei for å sjekke fjellsiden, og i tillegg er et fjellsikringsteam fra Mesta på vei til Haugsjåsund. De har utstyr for å renske fjellsiden når geologen gir grønt lys for det, sier Kjell Nordbø i Statens vegvesen i en pressemelding.

Før geologen har fått gjort sine vurderinger er det for tidlig å si når riksvei 41 blir åpnet igjen.

– Det er skiltet at veien er stengt fra begge sider. For de som kommer nordfra er det omkjøring via fylkesvei 358 om Gautefall, og trafikanter sørfra kan kjøre via fylkesvei 515 og Felle, forteller Nordbø.

Trollstigen i Rauma er stengt på ubestemt tid etter at en bil ble truffet av en stor stein.
Les også

Trollstigen stenges i flere dager

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.