OLJE OG GASS

Riggkontrakt for 24 milliarder

Seadrill har inngått en gigantavtale for tre boreenheter.

West Auriga boreskip
West Auriga boreskip Bilde: Seadrill
25. juli 2012 - 13:01

Seadrill melder at de har mottatt en intensjonsavtale fra et anonymt oljeselskap for kontrakter på nybyggene “West Auriga”, “West Vela” og en tredje boreenhet som for tiden er i operasjon og vil senere bli navngitt.

Riggavtalen innebærer en kontraktsverdi på 4 milliarder USD, tilsvarende 24 milliarder kroner, og er på 19 års varighet.

Les også: Skal tidoble i Brasil

Under konstruksjon

“West Auriga” og “West Vela” er for tiden under konstruksjon ved Samsung Shipyard i Korea. Nybyggene skal fraktes til Mexicogolfen når de er ferdig levert fra verftet, skriver Seadrill i en børsmelding. Planlagt ferdigstillelse er februar og mai 2013.

Les også: West Eminence endelig levert

Til Mexicogolfen

Hver rigg skal utstyres med en 1250 tonn lastekapasitet, aktiv hivkompensert konstruksjonskran og to 7-ram utblåsningsventiler.

– Vi er fornøyd med muligheten for videre vekst av vår flåte og operasjoner i Mexicogolfen, som vi anser som et av de mest kostnadseffektive boreområdene, sier Seadrill-direktør Alf C. Thorkildsen.

Les også:

Superkontrakt til Seadrill

Milliarddryss til Seadrill  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.