OLJE OG GASS

Skal tidoble i Brasil

HØYTEKNOLOGI: - Norge er oljeindustriens Silicon Valley, sier Jørgen P. Rasmussen (i midten). Til venstre Willy Olsen, Intsok og til høyre, Geir Finsrud, Schlumberger
HØYTEKNOLOGI: - Norge er oljeindustriens Silicon Valley, sier Jørgen P. Rasmussen (i midten). Til venstre Willy Olsen, Intsok og til høyre, Geir Finsrud, Schlumberger Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
10. feb. 2010 - 07:32

Stavanger: Et av oljebransjens mest aggressive selskaper, Seawell, har hatt en eventyrlig utvikling. I løpet av få år er omsetningen mangedoblet.

Nå ekspanderer John Fredriksens selskap ytterligere. Brasil er neste skalp som skal tas.

– Vårt neste mål er å tidoble omsetningen i Brasil de neste tre årene, sier Jørgen P. Rasmussen, styreformann i Seawell.



Splittet

Seawell driver primært med boretjenester fra faste plattformer. Selskapet var tidligere en del av Smedvig Drilling som ble solgt til Fredriksen og fusjonert inn i Seadrill.

Deretter ble selskapet splittet slik at boring fra faste plattformer ble skilt ut og ble til Seawell.



Trenger 400

Dette selskapet skal i disse dager gå ut å søke etter 400 nye medarbeidere.

– Vi har et stort behov for rekruttering og unge mennesker. I dag består oljebransjen i hovedsak av gamle menn og rust. Dette må endres, sier Rasmussen.

Han mener at OLF har sviktet i rekrutteringen av ungdom.

– Industrien behøver mange unge mennesker. Av mine rundt 2000 borefolk vil 50 prosent å av med pensjon i løpet av ti år. Vi trenger unge mennesker nå for å erstatte disse, sier han.



Må omstille seg

Jørgen P. Rasmussen er dansk. Før han kom til Seawell med oppdrag å bygge verdens fremste boreselskap for faste plattformer var han mer enn 20 år i Schlumberger i forskjellige lederstillinger. Han mener at oljeindustrien har et betydelig behov for ny teknologi.

– Jeg skulle ønske at en rekke av de mennesker som i dag jobber med dekk og undervannsutrustning, konverterer til å konsentrere seg om brønn og boring. Det er her behovet for kvalifisert personell er størst i framtiden.



Silicon Valley

Han legger til at han er imponert over hva som skjer på norsk sokkel og i norsk teknologimiljø.

– Norge er oljeindustriens svar på Silicon Valley. Ingen andre steder utvikles så mye avansert teknologi for bruk i brønner. Dette bør være attraktivt for unge mennesker, sier Rasmussen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.