PROSJEKTER

Revestatue ble stjålet fra E16-rundkjøring på Skarnes

Skåret løs med vinkelsliper.

Det var en av disse tre revene på E16 ved Skarnes som ble stjålet av en kunstinteressert sør-odaling.
Det var en av disse tre revene på E16 ved Skarnes som ble stjålet av en kunstinteressert sør-odaling. Foto: Sør-Odal kommune
AV NTB
15. okt. 2019 - 10:58

Politiet fant natt til mandag en statue av en polarrev som var blitt stjålet fra en rundkjøring på E16 ved innkjøringen til Skarnes i Hedmark.

Reven var en del av en kunstinstallasjon som ble satt opp ved innkjøringen til hedmarkskommunen i fjor. Kunstverket «Landet som ikke er » av Lars Skjelbreia og Aleksander Stav består av tre polarrever. Natt til fredag ble imidlertid den ene av revene skåret løs fra fundamentet.

E16 gjennom Skarnes har imidlertid en ÅDT som tilsier at man ikke skal oppholde seg lenge i en rundkjøring uten å bli oppdaget. Tyveriet vakte dermed oppsikt, og politiet fikk flere tips i saken.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Tyven hadde brukt en vinkelsliper for å få reven med seg. Veien er trafikkert, og politiet fikk noen tips vi kunne gå etter, forteller operasjonsleder Kristian Bjaanes til NTB.

Natt til mandag fant en politipatrulje reven hjemme hos en lokal mann i 20-årene. Han erkjente forholdet på stedet og kan nå vente seg et etterspill av saken. Kunstverket er bare påført mindre skader.

– Reven er tatt med tilbake og overlevert kommunen. Hva mannen hadde tenkt å gjøre med den, sa han ikke noe om, opplyser operasjonslederen videre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.