ELBIL

Reuters: Tesla med et mulig gjennombrudd innen bilproduksjon

Nye design- og produksjonsteknikker kan bety at selskapet kan utvikle en bil fra grunnen av i løpet av 18 til 24 måneder.

Tesla var banebrytende i bruken av enorme presser med 6000 til 9000 tonn klemtrykk for å forme de fremre og bakre strukturene til Model Y i en «gigacasting»-prosess som reduserte produksjonskostnadene.
Tesla var banebrytende i bruken av enorme presser med 6000 til 9000 tonn klemtrykk for å forme de fremre og bakre strukturene til Model Y i en «gigacasting»-prosess som reduserte produksjonskostnadene. Foto: POOL
Magnus RossMagnus RossJournalist
15. sep. 2023 - 08:16

Kilder som er tett på den nye utviklingen, hevder selskapet nå nærmer seg en innovasjon som vil tillate å støpe nesten hele det komplekse underdelen til en elbil i ett stykke, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Støp av hele understell

Innovasjonene som er utviklet av design- og støpespesialister i Storbritannia, Tyskland, Japan og USA, involverer 3D-utskrift og industriell sand for å støpe hele underrammer av bilene i én prosess. 

Ifølge kildene vil selskapets fortsatt urapporterte nye design- og produksjonsteknikk bety at selskapet vil kunne utvikle en bil fra grunnen av i løpet av 18 til 24 måneder, en prosess som vanligvis kan ta alt fra tre til fire år.

Flere gjennombrudd

Tesla skal ifølge Reuters ha overkommet en rekke utfordringer i prosessen som både involverer reduksjon av høye kostnader i design og flere tekniske løsninger i produksjonen som skal ivareta kollisjonssikkerheten i bilene.

De fem personene som har uttalt seg, sa at én enkelt stor ramme – som kombinerer front- og bakseksjonen, med den midtre underdelen der batteriet er plassert – kan brukes i Teslas neste elbil, som selskapet tar sikte på å lansere med en prislapp på 268.000 kroner.

Alle kildene snakket med nyhetsbyrået på betingelse av anonymitet, fordi de ikke er autorisert til å snakke med mediene.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.