ELBIL

Reuters: Tesla med et mulig gjennombrudd innen bilproduksjon

Nye design- og produksjonsteknikker kan bety at selskapet kan utvikle en bil fra grunnen av i løpet av 18 til 24 måneder.

Tesla var banebrytende i bruken av enorme presser med 6000 til 9000 tonn klemtrykk for å forme de fremre og bakre strukturene til Model Y i en «gigacasting»-prosess som reduserte produksjonskostnadene.
Tesla var banebrytende i bruken av enorme presser med 6000 til 9000 tonn klemtrykk for å forme de fremre og bakre strukturene til Model Y i en «gigacasting»-prosess som reduserte produksjonskostnadene. Foto: POOL
Magnus RossMagnus RossJournalist
15. sep. 2023 - 08:16

Kilder som er tett på den nye utviklingen, hevder selskapet nå nærmer seg en innovasjon som vil tillate å støpe nesten hele det komplekse underdelen til en elbil i ett stykke, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Støp av hele understell

Innovasjonene som er utviklet av design- og støpespesialister i Storbritannia, Tyskland, Japan og USA, involverer 3D-utskrift og industriell sand for å støpe hele underrammer av bilene i én prosess. 

Ifølge kildene vil selskapets fortsatt urapporterte nye design- og produksjonsteknikk bety at selskapet vil kunne utvikle en bil fra grunnen av i løpet av 18 til 24 måneder, en prosess som vanligvis kan ta alt fra tre til fire år.

Flere gjennombrudd

Tesla skal ifølge Reuters ha overkommet en rekke utfordringer i prosessen som både involverer reduksjon av høye kostnader i design og flere tekniske løsninger i produksjonen som skal ivareta kollisjonssikkerheten i bilene.

De fem personene som har uttalt seg, sa at én enkelt stor ramme – som kombinerer front- og bakseksjonen, med den midtre underdelen der batteriet er plassert – kan brukes i Teslas neste elbil, som selskapet tar sikte på å lansere med en prislapp på 268.000 kroner.

Alle kildene snakket med nyhetsbyrået på betingelse av anonymitet, fordi de ikke er autorisert til å snakke med mediene.

Snart er det flere elbiler enn bensinbiler, noe som krever mange hurtigladere langs norske veier. Vi gir deg oversikten over de mest populære ladestasjonene.
Les også

Sjekk topplisten: Her lader flest bilen i ferien

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.