KLIMA

Reuters: BP gjør store investeringer i lavkarbonutslipp i Tyskland

Det britiske selskapet planlegger å investere opptil 10 milliarder euro (114,9 milliarder kroner) i lavkarbondrivstoff, fornybare energikilder og elbillading i Tyskland.

Tysklands nest største oljeraffineri eies av BP og ligger i Gelsenkirchen. Selskapet planlegger nå store investeringer i energiomstillingen i Europas største økonomi.
Tysklands nest største oljeraffineri eies av BP og ligger i Gelsenkirchen. Selskapet planlegger nå store investeringer i energiomstillingen i Europas største økonomi. Foto: Michael Sohn
Magnus RossMagnus RossJournalist
13. sep. 2023 - 08:06

Investeringene skal gjøres innen slutten av dette tiåret og gjøres for å konkurrere med lokale kraftbedrifter nå som konkurransen i energiomstillingen til Europas største økonomi tiltar, skriver Reuters.

Tyskland er ett av en håndfull land BP sikter seg mot i sin strategi for å gå bort fra fossilt brensel til lavkarbondrivstoff og elektrisitet.

Planene involverer å utvide BPs lokale nettverk av hurtigladere for elektriske kjøretøy, dekarbonisere raffineriene og utvikle vindkraft. 

– Vi snakker om raffinerier, vi snakker om det største bensinstasjonsnettverket i Tyskland, vi snakker om eksisterende forretningsrelasjoner, om sterke merkevarer, sier Patrick Wendeler, som er styreleder i BP Europe, til Reuters.

Pengene skal være nye investeringer i landet, men inkluderer en betaling på 7,78 milliarder kroner som selskapet må betale etter å ha blitt tildelt to lisenser i en tysk offshore vindauksjon i juli.

Her er en tyrkisk TB-2 Bayraktar-drone i Ukraina. Bildet er tatt før Ukraina-krigen.
Les også

Zelenskyj: Snart flere droner enn soldater i Ukraina

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.