OLJE OG GASS

Rettssak mot terrortiltalt ingeniør starter i august

Skal ha delt bombeoppskrift og oppfordret til drap.

Aker Solutions varslet selv Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om mistenkelig atferd hos en av sine ansatte. Mannen er nå terrortiltalt og rettssaken starter i august.
Aker Solutions varslet selv Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om mistenkelig atferd hos en av sine ansatte. Mannen er nå terrortiltalt og rettssaken starter i august. Foto: Pedersen, Terje/NTB Scanpix
31. juli 2018 - 07:30

Rettssaken mot den 51 år gamle mannen som er tiltalt for å ha delt bombeoppskrift og for å ha oppfordret til drap, begynner 30. august.

Saken går i Asker og Bærum tingrett, og det er satt av 12 dager i retten, ifølge Budstikka.

Mannen, som inntil han ble pågrepet 11. mai 2015 jobbet i Aker Solutions på Fornebu, er tiltalt for å ha spredt informasjon knyttet til terror på internett og for å ha oppfordret til drap.

Erkjenner ikke straffskyld

Da han ble pågrepet, ble han siktet etter straffelovens paragraf 147 c som blant annet omhandler oppfordring til terrorhandlinger og opplæring i terrormetoder.

Strafferammen for brudd på terrorparagrafen er inntil seks års fengsel.

I tillegg til oppfordring til drap og terrortiltale er mannen tiltalt for å ulovlig oppbevaring av en jaktrifle og ammunisjon.

Ifølge mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, erkjenner han ikke straffskyld.

Den terrortiltalte mannen ble pågrepet etter at arbeidsgiveren varslet politiet om mistenkelig atferd. Arbeidsgiveren skal ha oppdaget at han var aktiv på ekstreme nettsider.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.