ØKONOMI

Resultatnedgang for Elkem

Elkem hadde driftsinntekter på 9,3 milliarder kroner i andre kvartal. Selskapet er fornøyd, til tross for nedgang fra 2022.

Konsernsjef Helge Aasen i Elkem er samlet sett fornøyd med andre kvartal.
Konsernsjef Helge Aasen i Elkem er samlet sett fornøyd med andre kvartal. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
14. juli 2023 - 08:06

Resultat før skatt endte på 1,1 milliarder kroner. Det er en relativt kraftig nedgang fra rekordhøye 3,9 milliarder kroner i 2022, heter det i en kvartalsrapport fredag.

– Etter to år med rekordresultater for Elkem står vi nå overfor mer utfordrende markeder. Under disse forholdene er vi fornøyd med å samlet sett levere en god utvikling for selskapet i andre kvartal, sier konsernsjef Helge Aasen i Elkem.

Elkem er produsent av silisiumrelaterte materialer og har mer enn 7300 ansatte. Konsernets egenkapital var på 26,1 milliarder kroner per 30. juni 2023.

Vedlikeholdsstans og lavere priser

Omsetningsnedgangen har hovedsakelig skjedd innenfor forretningsområdet «Silicones division», som inkluderer produksjon og salg av sillikon-baserte produkter. Elkem forklarer nedgangen med lavere salgsvolum og -priser, samt vedlikeholdsstans ved fabrikker i Kina og lagernedskriving.

Elkem rapporterer om fortsatt sterke prestasjoner i forretningssegmentene «Silicon Products» og «Carbon Solutions», selv om førstnevnte segment har blitt rammet av den midlertidige nedstengningen av smelteovner i Thamshavn og Rana. Dette har hatt en estimert kostnad på 80 millioner.

Nå er vedlikeholdsarbeidet ferdig, og begge smelteovnene er tilbake i produksjon, melder selskapet.

Konsernsjef Helge Aasen i Elkem melder om fortsatt usikre tider.
Les også

Utfordringer for Elkem – fall i resultatet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.