SAMFUNN

Reodorpris til lysskilt

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. nov. 2003 - 10:38

Frank Karlsen fikk SNDs idé og nyskapingspris Reodor 2003 for en testmetode, HPV- proofer, for tidlig diagnostisering av livmorhalskreft.

Nyskaperstipendet 2003 gikk til Magomet Sagov og Petter Grubyi mens Entreprenørprisen 2003 gikk til Tharald Brøvig.

Prisene ble delt ut på årets nyskapingskonferanse som nå avholdes på Sundvolden i Buskerud. Det er NITO, SND, NIF og Buskerud Fylkeskommune som står bak Nyskapingskonferansen.

Magomet Sagov og Peter Grubyi fra Clavis Biopropulsion AS fikk stipend for utvikling av nye bio-mekaniske fremdriftssystemer for skip basert på bølgeprinsipper. Stipendet er på 10 000 kroner. Teknologien er patentert og de har FoU-samarbeid med verdens ledende leverandører av fremtidsteknologi.

Entreprenørprisen 2003 gikk til Tharald Brøvig for hans engasjement som entreprenør for gründere i Norge i mer enn 30 år.

- Norge er full av gode ideer, og det er gründerne som skal være med å bygge opp fremtidens Norge. Da er det viktig å ligge i forkant, og ikke i bakkant, sier Brøvig.

Kreativtetsprisvinner Henry Østhassels skiltsystem består av en selvklebende folie med fluorescerende pigmenter. Pigmentet i folien begynner å gløde og gir den spesielle effekten som minner om neonlys. I tillegg til Reodorstatuetten i bronse laget av kunstneren Nils Aas, består prisen av en sjekk på 50 000 kr.

Frank Karlsen har utviklet en testmetode som går ut på at man tidlig kan identifisere et virus som er en forutsetning for å utvikle livmorhalskreft. I tillegg til Reodorstatuetten i bronse laget av kunstneren Nils Aas, består prisen av en sjekk på 200 000 kr.

Årets Nyskapingskonferanse er den 15. i rekken og samler flere hundre gründere, bedrifter, investorer, finansieringsinstitusjoner, patenteksperter og studenter fra hele landet.

Konferansens hovedtema er nyskaping og produktutvikling som viktige bidrag til å øke verdiskapingen i Norge, skriver NITO i en pressmelding.

For mer informasjon se: http://www.nyskapingskonferansen.no/ og http://www.snd.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.