KARRIERE

Rekrutterer blant Norges beste

POPULÆRT: 71 lag deltok i NM i programmering ved NTNU i Trondheim. Resten av lagene satt ved Universitet i Bergen og Oslo.  Lokalet var fylt med konsentrerte studenter som hadde seks timer på å løse ti oppgaver.
POPULÆRT: 71 lag deltok i NM i programmering ved NTNU i Trondheim. Resten av lagene satt ved Universitet i Bergen og Oslo. Lokalet var fylt med konsentrerte studenter som hadde seks timer på å løse ti oppgaver. Bilde: Kai T. Dragland
Maria Amelie
5. okt. 2011 - 14:11

NM i programmering er en del av det nordiske samarbeidet mellom 17 universiteter og høyskoler i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island.

Lagene fra de ulike nordiske studiestedene konkurrerte ikke bare i sine land, men også på tvers av landegrensene.

Rekrutteringsarena

IT-bedriften Software Innovation, Opera og BEKK var med på arrangementet i Trondheim. Representantene fra Software Innovation sier at det er en flott rekrutteringsarena og har allerede planer om å ansette en av deltakere.

Anders Johnsen, R&D manager i Software Innovation, sier at de ønsker å rekruttere dyktige programmerere og holde høy kvalitet på lik linje med deres avdeling i India:

– NM i programmering er for engasjerte studenter som har konkurranseinstinkt. Jeg har snakket med en del studenter under konkurransen og vi håper å ansette én. Software Innovations R&D-avdeling er svært kresne. Vi ansetter en eller to i året og vil ha de beste av de beste. R&D har mange ressurser i India og vi ønsker at våre norske folk skal være like flinke, sier Johnsen.

Bare fem timer

Deltakerne fikk 5 timer på å løse ti ulike programmeringsoppgaver.

71 lag var med fra Trondheim, mens bare åtte lag deltok fra Universitet i Bergen. Vinnerne av NM i programmering ble laget Ninja fra Universitetet i Oslo. De hadde løst flest oppgaver på kortest mulig tid.

Sverige stakk av med seieren ikke bare i Sveriges mesterskap, men også for hele Norden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.