KARRIERE

Rekordstor oppslutning om realfagspris

REALFAGSVINNERE: Nasjonale vinnere ble Severin Bøyesen Sjømark, Synne Mari Pedersen og Harald Gard Halvorssønn Kjørholt.
REALFAGSVINNERE: Nasjonale vinnere ble Severin Bøyesen Sjømark, Synne Mari Pedersen og Harald Gard Halvorssønn Kjørholt. Bilde: Helge Hansen/Statoil
Stein Jarle Olsen
21. mai 2010 - 14:42

Statoils realfagspris, en konkurranse for elever i VG2-trinnet på videregående skole, ble delt ut torsdag. Målet med prisen er å styrke kunnskapen om teknologi og realfag og å inspirere ungdom til å satse på disse fagområdene.

Vinnere

Vinnere i år ble Synne Mari Pedersen fra Frogn videregående skole i Akershus og Harald Gard Halvorssønn Kjørholt sammen med Severin Bøyesen Sjømark fra Strinda videregående skole i Trondheim.

72 besvarelser kom inn på oppgavene, det høyeste antall noen gang. Oppgavene handlet i år i stor grad om CO2-fangst og vindkraft.

Elevene fikk også i oppgave å diskutere og vurdere andre måter å løse klimagassproblemet på.

Dristige løsninger

Deltakerne kan være med enkeltvis, i par eller i grupper. De to nasjonale vinnerne får 15.000 kroner i premiebeløp hver og en helikoptertur til en av Statoils plattformer.

– Vi trenger dristige løsninger på mange sentrale spørsmål. Da trenger vi kreative og motiverte ungdommer til å drive teknologiutiviklingen i verden videre, sier forskningsdirektør Jens Hagen i Statoil.

Tidligere har det vært Vestlandet som har bidratt med flest besvarelser, mens det i år var spesielt mange fra Trøndelag.

Og vil du bryne deg på oppgavene selv, ligger de bakerst i dette heftet. (PDF)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.