Rekordmange vil bli ingeniør i Forsvaret

Forsvaret opplever i år et rekordhøyt antall søkere til sine ingeniørlinjer.

Rekordmange vil bli ingeniør i Forsvaret
Aspiranter til Forsvarets ingeniørhøgskole kjemper seg vei gjennom en gjørmeløype på Forsvarets opptak og seleksjon 2013. Bilde: Peder Torp Mathisen / Forsvarets Mediesenter

Forsvarets ingeniørhøyskole utdanner ingeniører i telematikk og data og tar årlig inn inntil 40 studenter.

Stor investering

I 2012 var det 148 søkere til Forsvarets ingeniørhøyskole. I år har de fått 250 søknader.

– Fra søkermassen skal vi velge ut de 40 personene som er best skikket til å studere ved Forsvarets ingeniørhøyskole, sier generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret i en pressemelding.

Utdannelsen ved Forsvarets ingeniørhøyskole er en vesentlig investering for Forsvaret. Det koster halvannen million å lede en elev gjennom utdannelsen.

– Derfor ønsker vi et bredest mulig seleksjonsgrunnlag for å sikre oss de beste kandidatene til skolen, sier Sundseth.

Cyberforsvaret

Han forteller at søkernes fysiske form, psykiske skikkethet, lederskapsevner og ingeniørferdigheter vurderes nøye for å kunne plukke ut dem som er best egnet til å bli utdannet til kombinasjonen ingeniør, leder og soldat.

– Etableringen av Cyberforsvaret i 2012 signaliserer også et fokus og en prioritering i Forsvaret og i det norske samfunnet som mange ønsker å være en del av, sier han.

Også ingeniørlinjen på Krigsskolen opplever en kraftig økning i antall søknader. I fjor kom det inn 71 søknader. I år har fått 93, en økning på 31 prosent.

Les også:

Her starter Hærens største prosjekt

Nå bygger også Forsvaret nullhus

Slik skal fremtidens jagerflygere trene