KARRIEREUTDANNING

Rekordmange vil bli ingeniør i Forsvaret

Forsvaret opplever i år et rekordhøyt antall søkere til sine ingeniørlinjer.

Aspiranter til Forsvarets ingeniørhøgskole kjemper seg vei gjennom en gjørmeløype på Forsvarets opptak og seleksjon 2013.
Aspiranter til Forsvarets ingeniørhøgskole kjemper seg vei gjennom en gjørmeløype på Forsvarets opptak og seleksjon 2013. Bilde: Peder Torp Mathisen / Forsvarets Mediesenter
3. juli 2013 - 08:51

Forsvarets ingeniørhøyskole utdanner ingeniører i telematikk og data og tar årlig inn inntil 40 studenter.

Stor investering

I 2012 var det 148 søkere til Forsvarets ingeniørhøyskole. I år har de fått 250 søknader.

– Fra søkermassen skal vi velge ut de 40 personene som er best skikket til å studere ved Forsvarets ingeniørhøyskole, sier generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret i en pressemelding.

Utdannelsen ved Forsvarets ingeniørhøyskole er en vesentlig investering for Forsvaret. Det koster halvannen million å lede en elev gjennom utdannelsen.

– Derfor ønsker vi et bredest mulig seleksjonsgrunnlag for å sikre oss de beste kandidatene til skolen, sier Sundseth.

Cyberforsvaret

Han forteller at søkernes fysiske form, psykiske skikkethet, lederskapsevner og ingeniørferdigheter vurderes nøye for å kunne plukke ut dem som er best egnet til å bli utdannet til kombinasjonen ingeniør, leder og soldat.

– Etableringen av Cyberforsvaret i 2012 signaliserer også et fokus og en prioritering i Forsvaret og i det norske samfunnet som mange ønsker å være en del av, sier han.

Også ingeniørlinjen på Krigsskolen opplever en kraftig økning i antall søknader. I fjor kom det inn 71 søknader. I år har fått 93, en økning på 31 prosent.

Les også:

Her starter Hærens største prosjekt

Nå bygger også Forsvaret nullhus

Slik skal fremtidens jagerflygere trene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.