KARRIERE

Rekordinteresse for karrieredag

NTNU Gløshaugen. Universitet. Studier. Studere. Student. Sivilingeniør. Teknolog. Teknologi.
NTNU Gløshaugen. Universitet. Studier. Studere. Student. Sivilingeniør. Teknolog. Teknologi. Bilde: NTNU
Dag Yngve Dahle
14. sep. 2007 - 07:13

Hvert år presenterer en rekke selskaper seg for sivilingeniørstudenter og andre NTNU-studenter.

Stor pågang

Målet er å tiltrekke seg framtidig nøkkelpersonell.

Dette kulminerer i den årlige karrieredagen ved universitetet. Årets karrieredag går av stabelen 20. september. I år er det eksplosiv interesse fra næringslivet.

– Nå har vi ikke plass til flere interesserte bedrifter. Vi har vært nødt til å sette opp en messehall på 2400 kvadratmeter på Gløshaugen-området. Dermed tar vi i år i mot 94 bedrifter, mot 47 i fjor. Antallet er altså doblet på ett år, sier Magnus Valmot, leder for linjeforeningen Bindeleddet – NTNU, som jobber for kontakt mellom studenter og bedrifter.

Tidlig utsolgt

Totalt har 94 bedrifter fått plass på årets karrieredag. I tillegg får studentene informasjon om ulike sommerprogram, og kan mingle med mulige arbeidsgivere på banketten om kvelden.

Det stramme arbeidsmarkedet gjør årets situasjon unik. Det er virkelig arbeidstakers marked, og kampen om de beste hodene er hard.

– Hvert semester åpner med en serie bedriftspresentasjoner. I år ble alle plassene solgt ut allerede i mars. 20 minutter etter at det ble mulig for bedrifter å melde seg på, hadde 20 bedrifter bestilt plass. Vi hadde et godt år i fjor, men det er enda bedre i år. Jeg tror ikke vi har hatt tilsvarende respons tidligere, sier Valmot.

Teknologenes drømmebedrifter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.