OFFSHORE

Rekord for Statoil

– Vi er glade for å ha fått en så god start etter børsnoteringen, kommenterte konsernsjef Olav Fjell på en pressekonferanse i formiddag.

Økte 45 prosent

Resultatet er 3,3 milliarder kroner bedre enn første halvår i fjor. Statoil omsatte for 111, 4 milliarder kroner i første halvår mot 106,9 milliarder kroner i forhold til året før. For andre kvartal var resultatet etter skatt vel 6,2 milliarder kroner, mot vel 3,6 milliarder i andre kvartal i fjor.

Statoils oljeproduksjon var 742.000 fat per dag i første halvår i år mot 726.000 fat per dag i samme periode i fjor. Gassalget var på 6,4 milliarder kubikkmeter første halvår mot 7,5 milliarder kubikkmeter i fjor.

Den samlede olje- og gassproduksjonen sank imidlertid til 966.000 fat oljeekvivlaenter daglig, fra fjorårets 1.003.000 fat oljeekvivlaenter daglig. Statoil skriver i en pressemelding at dette skyldes redusert gassproduksjon på norsk sokkel, salg av eierandeler og lavere produksjon ved Gullfaks og Statfjord.

Målet er fast

Likevel holder Fjell fast ved målet om en gjennomsnittlig vekst på fire prosent i olje- og gassutvinningen fram til 2004. Veksten vil komme fra nye felt som er under utvikling, og som vil komme i produksjon i løpet av de neste årene.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.