OFFSHORE

Reiten ønsker innovasjonssenter

12. nov. 2001 - 06:49

– Dette er landets viktigste industriområde. Det er her det finnes tilstrekkelig med kunnskap om industriell utnytting av råstoffer, og hvor det finnes store avtagere av gass. Det er i Grenland vi har en unik mulighet til å kunne utvikle teknologi knyttet til å utnytte gass på en bærekraftig måte, sier generaldirektør Eivind Reiten.

Han presiserer at det ikke er nødvendig at innovasjonssenteret knyttes opp mot Norsk Hyrdos anlegg på Herøya.

– Det viktigste er at det blir i Grenlandsområdet mener han.

Hydro har gjennom en tid sammen med blant andre Borealis, Statoil og Norcem kartlagt ressursene som finnes i grenlandsområdet. Opp i mot 800 ingeniører og sivilingeniører mer erfaring fra prosessutvikling og bygging av pilotanlegg finnes i regionen.

Innovasjonssenteret som Reiten ønsker skal være et samarbeid mellom industri, Høgskolen i Telemark og Sintef.

– Det er viktig at vi knytter oss til høgskolesystemet og de sentrale forskningsmiljøene. Med den kompetansen som finnes i grenlandsregionen er det her vi har størst muligheter for å lykkes. Men jeg understreker at pilotanlegg for CO2-frie gasskraftverk nødvendigvis ikke bør legges til Grenland

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.