T2

REISE: Tre dingser er nok

iPhone 3G.
iPhone 3G. Bilde: Kyrre Lien / Scanpix
Dag Yngve Dahle
19. nov. 2008 - 22:35

Den digitale nomaden blir fort nedtynget av flere kilo duppeditter.

Vi skal surfe mens vi snakker i mobilen mens vi tar digitale bilder og vi spiller musikk i farta.

Og det holder ikke å lade egne batterier på turen. Vi har 37 ulike batterier å lade med 37 ulike ladere.

Klare krav

Vi har rett og slett ikke plass til klær hvis vi skal ha med oss alt det essensielle den digitale nomaden trenger på storbyturer, Syden-turer, backpackerturer eller kortere turer til hytte i fjellheimen.

Derfor må vi – for å unngå uønsket nakenhet – velge de riktige dingsene.

Kravene er knallharde: De må være bittesmå, ha flere funksjoner og kunne lades i en fei.

De trenger ikke å kunne brygge espresso.

Ta med deg Philips' universallader og et par øreplugger som stenger ute mye lyd. Foruten det er tre dingser alt du trenger.

TEST: iPhone 3G

Variant 1 – vekt på kamera.

Apple iPhone 16 GB.

Den måler bare 11,55 x 6,21 centimeter. I en så liten boks får du både mobiltelefon, mp3-spiller, surfemaskin og filmframviser. Du må ta til takke med "bare" 16Gb lagringsplass og mindre skjerm enn på en mini-laptop, men du sparer masse plass.

Logitech Pure-Fi Anywhere.

Du må ha høyttalere til musikk og film du ser underveis. Disse portable iPod-høyttalerne med innebygget dokking gir deg overraskende mye lyd tross beskjeden størrelse. Det finnes bedre iPod-anlegg, men de kan ikke pakkes i kofferten.

Canon G9.

Du kunne tatt med deg den lille digitale speilrefleksen Olympus E-420 med flatt 25mm pancake-objektiv, men et mer plassbesparende alternativ er Canon G9. Da får du 12 megapikseloppløsning og kan ta bilder i RAW-format med et lommevennlig kamera. Det er dog ingen speilrefleks.

TEST: Asus Eee 901

Variant 2 – vekt på PC.

Asus Eee 904 HD.

Denne mini-laptopen er en fullverdig PC med 10 tommers skjerm og 160 GB lagringsplass. Den er utmerket til å se film på, og spiller selvsagt av mp3-filer. Den tar dog mer plass enn en iPhone og du kan ikke ringe eller ta bilder med den.

Sony Ericsson C-905.

Det kan du med Sony Ericssons nye stolthet. Her får du 8 megapikselkamera (intet mindre), som gjør behovet for et eget digitalkamera mindre presserende. Den har plass til M2-minnekort på 8GB, slik at du får med deg en god del musikk. Er batteriet på laptopen flatt, kan du også surfe på nettet med C-905.

JBL OnStage Micro.

Dette er iPod-høyttalerne som ser ut som en regulær dokkingstasjon. Den tar med andre ord liten plass i bagasjen, og gir deg kurant lyd fra mp3 eller film størrelsen tatt i betraktning.

Google-telefonen er her

Variant 3 – vekt på musikk.

Apple iPod 80/160GB.

Med iPod Classic får du plass til mange tusen låter, og kan meske deg med hele musikksamlingen på turen. Du får også plass til lydbøker og filmer, men skjermen er i minste laget for filmbeskuing. Du kan ikke ringe eller fotografere med den, og heller ikke surfe på nettet.

Nokia N96.

Det kan du gjøre med N96. Du får et habilt kamera med fem megapikslers oppløsning, og Gb lagringsplass. Skjermen er ikke sylskarp, men den er større enn på mange av konkurrentene og du surfer greit på nettet med mobilen. Å se film går også greit.

JBL On Time 200ID.

Denne høyttalerutgaven er litt større og tar noe mer plass enn Onstage Micro, men som musikkelsker setter du gjerne av litt ekstra koffertplass for å få godlyd på turen. Den er likevel ganske portabel.

TEST: iPod Touch 2G

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.