ENERGI

Regjeringen vil utrede havvind utenfor Melkøya

Vil friste Equinor til å elektrifisere.

Statsminister Erna Solberg sier hun håper at regjeringen kan friste Equinor til å elektrifisere terminalen sin på Melkøya ved å åpne for havvind utenfor Hammerfest.
Statsminister Erna Solberg sier hun håper at regjeringen kan friste Equinor til å elektrifisere terminalen sin på Melkøya ved å åpne for havvind utenfor Hammerfest. Foto: Øyvind Hagen
2. juli 2019 - 09:14

Regjeringen foreslår at mulighetene for å etablere havvind utenfor Hammerfest i nord kan friste Equinor til å elektrifisere anlegget sitt på Melkøya.

Regjeringen mener det bør utredes å etablere havvind i havområdet Sandskallen – Sørøya, utenfor Equinors industrianlegg på Melkøya, skriver VG. Dette er det tredje området regjeringen mener kan egne seg til havvindsanlegg. De to første som er foreslått, ligger utenfor kysten av Rogaland og Sørlige Nordsjø II, skrive avisen.

Ved å legge det tredje utenfor Hammerfest håper regjeringen at Equinor kan la seg friste til å elektrifisere terminalen som tar imot gassen fra Snøhvitfeltet. Dette anlegget alene står for rundt 2 prosent av alt CO2-utslipp i Norge årlig.

– Vi mener et havvindsanlegg er interessant for å elektrifisere Melkøya og som en ekstra strømforsyningskilde i nord, sier statsminister Erna Solberg.

Equinor har tidligere uttalt at selskapet er i ferd med å utrede mulighetene for elektrifisering av anlegget. Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen, i Equinor sier de undersøker om det teknisk mulig og økonomisk bærekraftig å få det til.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.