SAMFERDSEL

Regjeringen vil fjerne bomstasjoner på sideveier

Samferdselsministeren har bedt Statens vegvesen og Nye veier vurdere konsekvensene.

Samferdselsminister Jon Georg Dale vil fjerne bompenger på sideveier i eksisterende bomprosjekt.
Samferdselsminister Jon Georg Dale vil fjerne bompenger på sideveier i eksisterende bomprosjekt. Foto: Aleksander Krogsvold Johansen/NTB Scanpix
15. aug. 2019 - 14:34
Regjeringen vil fjerne bompenger på sideveier i eksisterende prosjekt. Fra før er det kjent at det ikke får planlegges bommer på sideveiene til nye prosjekt.
 

– Sideveiene brukes først og fremst av folk som kjører til og fra barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordninger. Nå vil jeg ha en vurdering av om bommene som finnes på slike veier i dag, kan fjernes, slik at de som kjører på den, må betale mindre bompenger, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) i en pressemelding.

Torsdag sendte han brev til Statens vegvesen og Nye Veier og ber dem vurdere hva fjerning av bommer på sideveier i eksisterende prosjekt vil bety for trafikkmønster, sikkerhet, miljø og økonomi.

Fylkeskommunene blir bedt om å gi tilbakemelding på hvordan de stiller seg til å fjerne sideveisbommer i egne prosjekter.

Les også

 
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.