MARITIM

Regjeringen vil bygge flere skip i Norge

75 millioner kroner skal gå til en eksportsatsing for den maritime næringen over tre år, slik at det bygges flere skip i Norge. 

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover 75 millioner til maritim næring.
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover 75 millioner til maritim næring. Foto: Annika Byrde/NTB
2. mai 2023 - 18:54

Det kommer i tillegg til ti andre tiltak for å øke eksporten, skriver VG.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier pengene skal komme i et offentlig/privat samarbeid, der regjeringen bidrar med minst 25 millioner.

– I sum er dette et løft som bygger på det næringen selv har foreslått gjennom nasjonalt eksportråd, sier Vestre.

Næringsministeren vil øke den maritime næringens eksportverdi fra 85 til 130 milliarder innen 2030. Også fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) bidrar til samarbeidet, som blant annet skal sørge for at flere skip bygges i Norge.

– De siste årene har verftsindustrien fått det tøffere og tøffere. Andelen oppdrag som havner på norske verft stupte under forrige regjering. Det er noe av bakgrunnen for at vi bestilte en utredning som ser på handlingsrommet i EØS-avtalen, sier Skjæran.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge gir inntil 1,6 milliarder kroner til et tsjekkisk initiativ til å kjøpe artilleriammunisjon til Ukraina. Bildet er tatt under et besøk på Nammo på Raufoss tidligere i år. Regjeringen har tidligere gitt støtte til å øke produksjonen der.
Les også

Gir milliardbeløp i ammunisjon-støtte til Ukraina

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.