KRAFT

– Regjeringen snakker med to tunger om strømprisene

Øyvind LieØyvind Lie
17. jan. 2012 - 15:15

Det var på et møte med vindkraftbransjen fredag at miljøvernminister Erik Solheim (SV) tok til orde for å legge flere kraftkabler til utlandet for å øke strømprisene i Norge, slik Teknisk Ukeblad skrev i går.

Les også: Vil ha flere utenlandskabler og dyrere strøm

Nå krever Frps energipolitiske talsmann Per-Willy Amundsen at energiminister Ola Borten Moe (Sp) må svare for sin statsrådskollega, for Senterparti-statsråden har tidligere uttalt seg negativ til mer kabling til Europa.

Les også: Mistenker politisk styrt Statnett-analyse

– Regjeringen snakker med minst to tunger. Nå vil jeg ha en forklaring på hva som er regjeringens politikk på området. Er det virkelig slik at regjeringen vil iverksette tiltak som vil øke strømprisene? I så fall er det ganske mange velgere som bør føle seg lurt, sier Amundsen i en pressemelding.

Les også: – Pilotparker kan bli sovepute

– Solheim trenerer

Han mener man heller bør fokusere på økt strømproduksjon i Norge før man lover Europa mer strøm.

– Statsråd Solheim etterlyser mer energisparing og energieffektivisering. Det er jeg selvfølgelig ikke mot. Men jeg mener vi må se på muligheten for å utnytte de naturressursene vi har i Norge til å produsere mer miljøvennlig kraft. Dette er det miljøvernministeren som trenerer, sier Amundsen.

– Skjult agenda

Han viser også til at Solheim er mot Frps forslag om enøk-tiltak gjennom skattefradrag.

– Slik sett mener jeg han har en skjult agenda, der målet kun er å øke strømprisene ved å sende mer energi ut av landet, og å bremse utbyggingen her hjemme, sier Amundsen.

Han viser til at det for norsk industri er svært viktig at energiprisene er konkurransedyktige.

– Jeg er imot en miljøpolitikk hvor vi skal flytte industriproduksjon og CO2-utslipp ut av landet mens Solheim kan reise verden rundt og skryte av nasjonale ”miljøtiltak”, sier Amundsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.