KRAFT

Regjeringen lover gunstigere regler for vindkraft

Både bransjen og klimaforkjempere jubler.

Regjeringen lover gunstigere avskrivningsregler for vindkraft.
Regjeringen lover gunstigere avskrivningsregler for vindkraft. Bilde: Øyvind Lie
6. okt. 2014 - 08:46

Etter flere år med en felles norsk-svensk finansieringsordning for fornybar energi, har svenskene investert ti ganger så mye i vindkraft og stukket av med brorparten av pengene fra ordningen, melder NRK.

Gunstigere regler

Nå varsler regjeringen tiltak for å få opp investeringstakten i Norge, og energiminister Tord Lien (Frp) lettet så vidt på sløret da han besøkte Midtfjellet vindpark i Hordaland fredag.

– Hittil har mesteparten av investeringene havnet i Sverige. Det ønsker den blå regjeringen å rette på og innføre gunstigere avskrivingsregler for vindkraftutbygging, sier Lien til kringkasteren og får støtte fra regjeringspartner Høyre.

– Det vil bli investeringer på opptil 35 milliarder kroner fram mot 2020 med de nye reglene, sier miljøtalsmann Nikolai Astrup. Industrien deler de to politikernes entusiasme, og administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norsk Vindkraftforening lover at «nå vil vi nå igjen svenskene, for nå får vi brukt ressursene vi har i Norge». Han ser fram til å se detaljene i regjeringens forslag når statsbudsjettet legges fram neste uke.

– Viktig

Miljøstiftelsen Zero ønsker regelendringen velkommen «som et nødvendig og viktig tiltak for å legge til rette for ny fornybar næringsvirksomhet».

– Nå gir vi norske utbyggere en fair sjanse i kampen om framtidens arbeidsplasser, sier nestleder Kari Elisabeth Kaski.

Les også:

Her reises Norges nyeste vindpark

– Siste sjanse for vindkraftutbygging i Norge

Nå tester de flyvende vindkraft på Lista  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.