OLJE OG GASS

Regjeringen lar oljeskatten være

Ingen planer om å endre den i statsbudsjettet.

På 80-tallet var planen å utvinne olje fra Oseberg frem til 2017. På grunn av økt utvinningsgrad er reservebasen til Oseberg nær tredoblet og planen er nå å holde feltet i gang til 2040.
På 80-tallet var planen å utvinne olje fra Oseberg frem til 2017. På grunn av økt utvinningsgrad er reservebasen til Oseberg nær tredoblet og planen er nå å holde feltet i gang til 2040. Bilde: Roald Ramsdal

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) sier til TDN Finans at det er bred enighet om hovedtrekkene i norsk olje- og gasspolitikk.

Samarbeidsavtalen mellom Høyre/Frp og Venstre og KrF åpner for at oljeskatten kan endres, men Pedersen sier at regjeringen ikke har planer om å gjøre noe med petroleumsskatten nå, skriver DN.

Dermed blir det ikke endringer i innstrammingene som den rødgrønne regjeringen gjennomførte i fjor. Da ble satsen for oljeselskapenes avskrivninger ved petroleumsinvesteringer senket fra 7,5 til 5,5 prosent.

Så sent som i januar sa olje- og energiminister Tord Lien (Frp) at regjeringen hadde startet et arbeid for å se på konsekvensene av den endrede petroleumsskatten.

Les også:

Han hadde 2,7 millioner i ukelønn i fjor

Slik blir den største utbyggingen i Nordsjøen siden 1980-tallet  

Les mer om: