OLJE OG GASS

Regjeringen: – La ikke lokk på ESA-krav

Det er ikke vanlig å offentliggjøre dokumenter i saker som er under behandling, sier Ola Borten Moe og Olje- og energidepartementet.
Det er ikke vanlig å offentliggjøre dokumenter i saker som er under behandling, sier Ola Borten Moe og Olje- og energidepartementet. Bilde: Scanpix
31. mai 2011 - 13:53

I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet vises det til at begrunnelsen for ikke å gi innsyn i den to år gamle henvendelsen fra ESA er «hensynet til Norges utenrikspolitiske interesser».

– Det er ikke vanlig for departementene å offentliggjøre dokumenter i saker som er under behandling, og spesielt ikke når man er i en forhandlingsposisjon, heter det i pressemeldingen, der departementet samtidig offentliggjør brevet fra ESA.

Uenig

Sivilombudsmannen var uenig i regjeringens avslag på innsyn i saken.

I et svarbrev til Sivilombudsmannen argumenterer departementet med at denne saken har framstått som «så sensitiv for regjeringen at det for departementet har framstått som helt overordnet å påse at saken kunne utvikles og løses uten noen som helst form for innspill fra andre», heter det i brevet som Aftenposten offentliggjør tirsdag.

Les mer: Regjeringen skjulte omstridte EU-krav i oljeloven

– Provoserende

Fremskrittspartiets energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen regner med å få både KrF og Høyre med seg når partiet foreslår å utsette behandlingen av endringene i petroleumsloven.

– Det er provoserende å se at departementet argumenterer med at det ikke passer regjeringen å ha en samfunnsdebatt rundt en lovendring. Regjeringen gir inntrykk av at justeringen i petroleumsloven kun handlet om formaliteter. Men overfor Sivilombudsmannen viser departementet at det bevisst vil holde saken utenfor Stortinget og unngå presseomtale. Da er det fordi man har dårlige hensikter, ikke fordi man ønsker å drive kosmetikk, sier Solvik-Olsen til NTB.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.