OLJE OG GASS

Regjeringen har godkjent Trestakk-utbyggingen

Bygger ut for 5,5 milliarder kroner. 

Statoil har fått regjeringens godkjenning for utbyggingsplanen til Trestakk-feltet i Norskehavet.
Statoil har fått regjeringens godkjenning for utbyggingsplanen til Trestakk-feltet i Norskehavet. Bilde: Statoil
NTB
5. apr. 2017 - 10:15

Utbyggingen av olje- og gassfeltet Trestakk i Norskehavet er godkjent med en kostnadsramme på 5,5 milliarder kroner.

– Utbyggingen er et viktig bidrag for den videre utviklingen av Norskehavet, og for å opprettholde produksjonen og øke verdiskapingen fra sokkelen. Det er avgjørende for lønnsomheten i denne type felt at eksisterende infrastruktur utnyttes mens den er tilgjengelig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

Statoil leverte planen til departementet 1. november i fjor. Kostnadene for utviklingen av funnet er nær halvert gjennom tidligfasen i prosjektet.

Fra 10 mrd. til 5,5 mrd.

– Dette er et godt eksempel på hva vi kan få til sammen med lisenspartnere og leverandører gjennom å tenke nytt og bruke tid på å modne fram det beste konseptvalget. Trestakk er et viktig bidrag til å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel, sier Torger Rød, som er direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Det er ventet at det kan tas ut om lag 76 millioner fat oljeekvivalenter, i hovedsak olje, fra feltet på Haltenbanken som ble funnet i 1986. Planlagt produksjonsstart er i andre kvartal 2019 og antatt produksjonstid er 12 år.

De første anslagene for å utvikle Trestakk lå på om lag 10 milliarder kroner. Ved konseptvalg i januar i år var kostnadene redusert til 7 milliarder kroner.

Ytterligere forbedringer og tilpasninger fram mot investeringsbeslutning, kuttet kostnadene til 5,5 milliarder kroner. I tillegg regner Statoil og partnerne med å ta ut betydelig mer olje enn først antatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.