BYGG

Regjeringen halverer budsjettet for NTNUs nye campus

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe kutter budsjettet for NTNUs nye campus fra 12 til 6 milliarder kroner.

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) varsler at regjeringen vil halvere budsjettet til den nye campusen til NTNU. Her er det opprinnelige universitetsbygget og deler av dagens campus.
Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) varsler at regjeringen vil halvere budsjettet til den nye campusen til NTNU. Her er det opprinnelige universitetsbygget og deler av dagens campus. Foto: Gorm Kallestad/NTB
22. juni 2022 - 12:45

– Det er godt under halvparten av hva dette kostet for tre måneder siden. Med andre ord: Habil statsstyring hjelper. Det er mulig å presse kostnader nedover og få mye mer for pengene. Kvadratmeterprisen er gått ned fra 100.000 til 60.000, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) til Dagens Næringsliv.

Prosjektet går ut på å samle NTNUs campus på ett sted i Trondheim, nærmere bestemt ved Gløshaugen. Solberg-regjeringen ga grønt lys til prosjektet, som fikk en kostnadsramme på nær 12 milliarder kroner. I mars varslet Borten Moe at han ønsket å få ned kostnadsrammen, som han mente hadde gått over stokk og stein.

Kuttet innebærer at prosjektet fortsetter med føringer om stram kostnadsstyring, at gjennomsnittlig kvadratmeterpris reduseres ytterligere og i tillegg at det utarbeides en omfattende kuttliste. Dessuten skal ikke fagmiljøet for musikk (IMU) og Kunstakademiet (KIT) flyttes til Gløshaugen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er storfornøyd med kostnadskuttene.

– Det er en stor seier for universitetsbyen Trondheim å få den store tunge investeringen som ligger her. Den jevne trønder er nok også fornøyd med å ha en statsråd som bruker offentlige penger på best mulig måte, sier han.

Flirt-tog på Oslo S
Les også

Vil bygge dobbeltspor til Fredrikstad: – Fire tog i timen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.