PROSJEKTER

Regjeringen fjerner bommer på sideveier også i eksisterende veiprosjekt

Vegvesenet og Nye Veier skal gå gjennom alle prosjekter.

Samferdselsminister Jon Georg Dale.
Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Bjørn Olav Amundsen
15. aug. 2019 - 14:02

– Regjeringa er oppteken av at det skal bli mindre bompengar for folk flest. Vi har tidlegare stramma inn reglane for å sette opp bommar på sidevegar i nye vegprosjekt. No har eg bedt Statens vegvesen og Nye Veier om også å gå gjennom alle prosjekt som i dag har slike bommar for å sjå om dei kan fjernast. Eg har også bedt om innspel frå fylkeskommunane, seier samferdselsminister Jon Georg Dale i ei pressemelding.

I juni i år blei det bestemt at Statens vegvesen og Nye Veier ikkje lenger får planleggje å bruke bom på sidevegane langs den nye vegen i framtidige vegprosjekt. Dersom særlege høve tilseier bruk av slike bommar, må Samferdselsdepartementet få vite det på eit tidleg tidspunkt og vurdere kvar enkelt sak.

– Sidevegane brukast først og fremst av folk som køyrer til og frå barnehage, jobb, matbutikken og fritidsordningar. No vil eg ha ei vurdering av om bommane som finst på slike vegar i dag kan fjernast, slik at dei som køyrer på dei må betale mindre bompengar, seier Dale i meldinga.

I breva som er sendt i dag, blir Statens vegvesen og Nye Veier bedt om å vurdere kva fjerning av bom på sidevegar i eksisterande vegprosjekt med bompengar vil bety for trafikkmønster, sikkerheit, miljø og økonomi i kvart prosjekt, medan fylkeskommunane blir bedt om å gi tilbakemelding på korleis dei stiller seg til å fjerne sidevegsbommar i vedtekne prosjekt i eigne fylker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.