KRAFT

– Regjeringen er planløs og handlingslammet

Åslaug Haga i Norsk Industri.
Åslaug Haga i Norsk Industri. Bilde: Mona Sprenger
Ole K. Helgesen
11. nov. 2010 - 07:26

På LOs olje- og gassutvalgs seminar på Sola onsdag uttrykte den tidligere olje- og energiministeren stor frustrasjon over regjeringens energipolitikk.

– Regjeringen er planløs og handlingslammet. Det er sterke ord, men jeg mener det. Jeg synes det er pussig at den ikke har noen ambisjoner om hvordan man skal ta energipolitikken videre, sa Haga til forsamlingen.

Les også: Vil ha fornybart industrieventyr

Ingen retning

Hun mener regjeringen ikke vet selv hvilken retning den vil føre for olje, gass og fornybar energi.

Selv tror hun noe av årsaken ligger i kortsiktigheten i norsk politikk. En annen årsak er at politikere har begynt å ta oljeinntektene for gitt.

– Vi er en oljesmurt nasjon. Og vi skal være stolte av det vi har fått til innen olje og gass. Men denne suksessen preger også tenkningen vår. Vi har en oljesmurt tenkning. Dette preger vår vilje til satsing, sa Haga som er i ferd med å avslutte sitt engasjement som leder av Fornybar Energi i Norsk Industri.

Norsk Industri: Norsk Industri: – Regjeringen må hive seg rundt

Liten fornybar-fremtid

Hun mente det var liten grunn til å forvente en massiv utbygging av fornybar energi i Norge.

– Jeg tror ikke det er realistisk fordi den norske regjeringen ikke vil bruke penger på det. Det er rett og slett ikke vilje til å satse tungt på fornybar energi. Det eneste realistiske for industrien er å be om at det blir lagt til rette for utvikling av teknologi som kan selges ute. Vi må kjempe for å få muligheten til testing og pilotering her hjemme og selge løsningene til utlandet.

Les også: Industrien vil ha energiplan

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.