KRISEPAKKE

Regjeringen bevilger nye 27 milliarder i koronatiltak. Ikke en krone til vei

Både Senterpartiet og Fremskrittspartiet er kritiske til den passive holdningen til anleggsbransjen fra Regjeringen.

Statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse om Norges vei ut av koronakrisen.
Statsminister Erna Solberg (H) under en pressekonferanse om Norges vei ut av koronakrisen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. mai 2020 - 13:50

Fredag ble den tredje krisepakka til regjeringen presentert. Den inneholder en rekke tiltak som til sammen vil koste om lag 27 milliarder kroner. Det skal bidra til å få fart på økonomien og næringslivet, mener statsminister Erna Solberg (H).

Regjeringen skriver at de ikke anser at det er behov for omfattende tiltak overfor anleggsbransjen.

– Jeg er veldig overrasket over at regjeringen er så defensive. Bransjen selv sier de har behov for at det kommer kontrakter ut i markedet, men regjeringen holder igjen på pengesekken, sier stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp) til Veier24.

– Folk i bygg- og anleggsbransjen vil ikke ha kontantstøtte eller permittering – de vil ha jobb. De offentlige etatene må være offensive og forsere prosjekter som uansett skal bygges, sier Mossleth.

– Vi er i en situasjon med mange permitteringer og arbeidsledige. Da er det fornuftig å sette i gang med bygg og vedlikehold slik at folk kan få jobb i stedet dagpenger, mener hun.

Også Fremskrittspartiets finanspolitiske talsperson, Sylvi Listhaug, er oppgitt over manglende satsing på veibygging og vedlikehold.

– På vei er det ingenting. Frp mener det bør lukte asfalt og bygges vei, slik at norske entreprenører kan holde hjulene i gang. Vi skal sikre penger til prosjekter som vil bedre veistandarden, og som bygges uten bompenger, sier Listhaug til NTB.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og statsminister Jonas Gahr Støre. Bildet er tatt i forbindelse med stortingsmeldingen om Nansen-programmet for Ukraina.
Les også

Omgjør Andøya-nedleggelse

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.