MARITIM

Regjeringen åpner for oppdrett til havs – kan gi flere tusen arbeidsplasser

Fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier regjeringen vil se nærmere på oppdrettsaktivitet til havs.
Fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran (Ap) sier regjeringen vil se nærmere på oppdrettsaktivitet til havs. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
1. nov. 2022 - 13:07

Regjeringen vil se nærmere på oppdrettsaktivitet til havs. Det kan bety flere tusen nye arbeidsplasser.

Så langt har Norge bare hatt havbruk nær land, men nå ønsker regjeringen en konsekvensvurdering av havområdene på tre ulike steder: Trænabanken utenfor Bodø, Frøyabanken Nord utenfor Trondheim og Norskerenna Sør utenfor Stavanger, skriver NRK og TV 2.

Ifølge fiskeri- og havbruksminister Bjørnar Skjæran (Ap) skal det vurderes konsekvenser både med tanke på miljø og andre interesser i området.

– Nå starter vi opp prosessen med å vurdere konkrete områder for havbruk til havs. Det er et arbeid som vil være av stor betydning for fremtidig verdiskaping og aktivitet i norsk havbruksnæring, sier Skjæran til TV 2.

Ifølge en fersk Sintef-rapport kan oppdrett til havs gi en årlig verdiskaping på om lag 100 milliarder kroner fram mot 2050, skriver NRK. Det vil også bety flere tusen ansatte inkludert ringvirkninger, ifølge rapporten.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.