FOLK

Regionsjefen forlater Vegvesenet og blir ny lufthavndirektør på Flesland

Helge Eidsnes er ansatt som ny lufthavndirektør på Flesland.

Helge Eidsnes, regionvegsjef i Vegvesenets Region vest.
Helge Eidsnes, regionvegsjef i Vegvesenets Region vest. Foto: KNUT OPEIDE
12. apr. 2019 - 12:38

Eidsnes kommer fra stillingen som regionvegsjef i Statens Vegvesen og har også bakgrunn som brannsjef i Bergen.

– Jeg er svært glad for  at Eidsnes har takket ja til denne stillingen. Han er en meget kompetent og erfaren leder. Han har levert gode resultater og har bred kompetanse, både fra operativ drift og på strategisk nivå. Vi ser fram til at han nå skal lede en av Norges viktigste lufthavner og bidra i konsernledelsen, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen, i en pressemelding fra Avinor.

– Luftfart, Avinor og Bergen lufthavn er helt avgjørende for både lokal og nasjonal infrastruktur. Jeg går nå fra det ene viktige samfunnsoppdraget til et annet, og jeg ser fram til å bli kjent med en ny bransje og ta fatt på nye utfordringer, sier Eidsnes i pressemeldingen. Han tiltrer stillingen i august.

Med tungt hjerte

– Det er med tungt hjerte jeg velger å slutte i Statens vegvesen. Dette har vært åtte gode, spennende og utfordrende år. Til høsten blir jeg lufthavndirektør for Bergen lufthavn Flesland etter å ha takket ja til et tilbud fra Avinor, sier Eidsnes i en pressmelding fra Statens vegvesen.

– Jeg har trivdes svært godt og skulle gjerne også fortsette som leder med å forme framtidas Statens vegvesen. Men, etter åtte år med svært omfattende reisevirksomhet, så har både jeg selv og familien et sterkt ønske om at dette reduseres fremover. Det er vanskelig å finne riktig tidspunkt for jobbskifte når en har sentrale lederoppgaver. Men jeg synes det er bedre å gjøre dette nå før jeg påtar meg nye langsiktige forpliktelser i nye Statens vegvesen, sier Eidsnes i meldingen.

– Det er alltid leit å miste en så god fagmann, dyktig leder og helstøpt person som Helge. Han har spilt ei viktig rolle i Vegvesenet – både i Vest, i ledergruppen og som leder og bidragsyter innen mange viktige prosjekter. Han setter mange spor etter seg og har vært en «bauta», sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i samme pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.