KARRIEREUTDANNING

Realister klager minst

TALL: Her klager omtrent ingen.
TALL: Her klager omtrent ingen. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
14. mai 2009 - 09:00

KLAGETALLENE

  • JUS: 14,6 %
  • SV - samfunnsvitenskapelige fag: 3,1 %
  • UV - utdanningvitenskapelige fag: 2,9 %
  • HF - historisk-filosofiske fag: 2,5 %
  • MATNAT - matematisk-naturvitenskapelige fag: 0,7 %

Andel studenter som klaget på karakterene i 2008. Kilde: UiO/Universitas.

Ved Universitetet i Oslo er forskjellene mellom studentene markante. Det gjelder også andelen som klager på karakterene.

Ifølge Universitas er det jusstudenter som klager mest.

Ikke eksakt

I 2008 klaget ikke mindre enn 14,6 prosent av dem på karakterende de fikk. Med det er jusstudentene i en særklasse når det gjelder klaging på karakterer de ikke er tilfredse med.

– Jus er ingen eksakt vitenskap og det vil derfor kunne være variasjoner i hvordan prestasjonene bedømmes. Dessuten er det ikke rart at studenter som jobber med lov og rett daglig, vil forsikre seg om at de har fått en rettferdig karakter, sier Finn Arnesen, studiedekan ved Det juridiske fakultet, til avisa.

Samfunnsfagstudentene klaget nest mest. Til sammenlikning var klageandelen blant dem 3,1 prosent.

Be om begrunnelse

Aller minst klaget studentene ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Kun 0,7 prosent av realistene klaget på karakterene i året som gikk.

Ved fakultetet kan de ikke peke på én årsak til at så få klager.

- Men vi er opptatt av at studentene skal be om begrunnelse hvis de ikke er fornøyde, og mange velger å akseptere karakteren ut i fra denne. Vi har også mange emner som krever et eksakt svar, og dette påvirker også klageprosenten, sier Øystein Bergkvam, eksamenskoordinator ved MatNat-fakultetet til avisa.

Her stryker flest

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.