IT

Razzia hos Fast

16. okt. 2008 - 11:46

Økokrim gjennomgår i dag dokumenter i hovedkontoret til Fast Search & Transfer i Oslo, skriver DN.no.

Siktet

Fast, som nå er kjøpt opp av Microsoft, er tidligere blitt anklaget for å manipulere regnskapene sine.

– Fast Search & Transfer AS og Fast International AS er siktet for brudd på regnskapsloven. Bakgrunnen er en anmeldelse fra Kredittilsynet, sier politiadvokat Bård Thorsen i Økokrim til NTB.

Pressekontakt Geir Harald Aase i Fast ønsker ikke å kommentere hvordan selskapet stiller seg til siktelsen, men understreker at den ikke omfatter privatpersoner.

– Vi samarbeider så godt vi kan med politiet om denne saken. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Aase.

Les også:

- Ikke kapasitet

Både politiet i Oslo og Økokrim har imidlertid sagt at de ikke har kapasitet til å etterforske saken, noe som fra flere hold ble sett på som en fallitterklæring fra Økokrim.

Økokrim-sjef Einar Høgetveit sier til NA24 at Økokrim ikke gjennomfører noen razzia.

– Vi er ute og undersøker, sier Høgetveit.

Politiadvokat Bård Thorsen i Økokrim sier til DN at aksjonen har vært planlagt, og at selskapet ikke var informert om aksjonen som skjedde fra morgenen av i dag.

– Vi kommer til å bruke dagen til å gjennomgå dokumentasjon. Dette vil bli et stort beslag, og det vil bli arbeidskrevende å gjennomgå dette, sier Thorsen.

Les også:

Ikke bekymret

Da Microsoft-topp Steve Ballmer nylig besøkte Oslo, sa han ifølge DN.no at han ikke bekymrer seg over politianmeldelsen av regnskapene.

– Vi fikk innsyn i regnskapene før vi kjøpte Fast. Hvis vi hadde sett noe vi ikke hadde likt, så hadde vi ikke kjøpt det. Og nå er det vi som eier både Fast og regnskapene, sa Ballmer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.