T2

Råflott lyd til lav pris

Denne kombinasjonen av CD-spiller og forsterker gir deg highend-opplevelser i stua.

Cambridges kombinasjon av CD-spiller og stereoforsterker gir knallgod lyd til en billig penge.
Cambridges kombinasjon av CD-spiller og stereoforsterker gir knallgod lyd til en billig penge. Bilde: Cambridge
Håvard Holmedal
3. nov. 2012 - 10:58

Cambridge Azur 651A og 651C

Importør: HiFi-Klubben

Priser:

Azur 651A: 3990.-

Azur 651C: 4198.-

 

Karakter CD-spiller: 5

Karakter forsterker: 6

 

Watt mener: En god CD-spiller og en forsterker som har et nesten uforståelig forhold mellom pris og lyd.   

Cambridge har gjort veldig mye riktig og står bak en masse utmerkede produkter de siste årene.

Likevel er det nok deres forsterkere og CD-spillere som står høyest i kurs hos kundene. 

Begrenset pris, skikkelig laget

Det at en forsterker ikke kan brukes til å drive naboen til vanvidd, eller som kraftkilde for et par svære stuehøyttalere på nachspielet, betyr ikke at de ikke kan bære fantasiske gjengivere av musikk hvis man gjør riktige valg når det gjelder både høyttalere, rom og akustikk. Det er her Azur 651A kommer inn i bildet.

CD spilleren 651 C er god, men vi har ærlig talt litt vanskelighet med å få opp betydelig entusiasme for en CD-spiller. Likevel er det åpenbart at den spiller utrolig flott til prisen, og at den er en flott og praktisk kompanjong til forsterkeren 651A. 

Forsterkeren leverer hele 2x75 watt og du får garantert en overraskelse over tyngden. Dette er overraskende solid og skikkelig laget, og har også en USB-inngang for dem som vil ha PC-lyden godt gjengitt over anlegget. 

Les også:

TEST: Billige projektorer til hjemmekino

TEST: Gode høyttalere for lite penger  

Lyden overbeviser

Etter at vi har hatt en runde med rimelige surroundreceivere hadde vi lullet oss i en tanke om at stereoforsterkere til et par tusenlapper mindre kanskje var omtrent på samme nivå.

Heldigvis er det fint å kunne justere referansen ved å sammenlikne med annet utstyr. Når det kommer til lydkvalitet er Cambridge på en helt annen planet enn 5.1-receiverne.

Cambridge har alltid spilt med mye entusiasme, men har en klangkarakter som setter tålmodigheten på prøve hvis man har et par høyttalere som er smule for lyse eller spisse.

Vi har hørt dem spille fabelaktig på B&W og KEF, og så lenge vi holder oss til et ganske nøktert volum spiller 651A ganske så spektakulært på JBL Studio 590, selv om de er i største laget. Det er selvsagt også helt naturlig at 2 x 75 watt i denne tapningen er langt mer spenstig og dynamisk enn tilsvarende eller høyere oppgitt effekt i de omtalte 5.1-receiverne.

Lyden har mye detaljer, og har i hvert fall ikke for lite energi i diskanten, men har samtidig en veldig åpen og troverdig måte å formidle stemmer, instrumenter og slagverk. Bassen er stram, rimelig dyp og passe kontant, men likevel et stykke bedre enn det jeg hadde forventet i forhold til pris.

Innsikt: Cd-en fyller 30 år

Velg mindre høyttalere

Likevel får vi plassert både lyden og evnene i bassen når vi skifter til Primare i32 en liten stund. Da hører man tydelig at lyd ikke er det rimeligste man kan forsøke å formidle på perfekt vis. 

Så lenge jeg holder meg på nøkternt volum markerer likevel forsterkeren og CD-spilleren at det går an å lage fantastisk lyd også i budsjettklassen.

Fokus og perspektiv er godt, selv om lydbildet mangler litt dybde og ro der helt bakerst er det fin bredde og høyde på begivenhetene.

Velg et par mindre høyttalere – gjerne på stativ, sett deg litt nærmere enn du vanligvis ville gjort slik at du sparer deg for masse akustiske problemer i rommet, og du har lyd i nær superklassen.

Les også:

Har du LP-er, er dette maskinen du skal ha

Interessant liten boks gir stor lyd  

Konklusjon

Selv om CD-spilleren er god må den finne seg i å spille annenstemmen i denne duoen.

Forsterkeren er nemlig så god og så velspillende at jeg ble sittende og gape av beundring.

Den spiller rett og slett fantastisk til prisen!

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Dette blir elektronikktrendene i 2013

Vi fikk prøve Microsofts iPad-utfordrer

Ny iMac er 5 mm tykk

Samsung integrerer Spotify i TV-en

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.