MOBIL

Rå kraft fra Motorola

Telefoner som Atrix 4G gjør det vanskelig å forstå at Motorola nesten var konk for kort tid siden. 

6. jan. 2011 - 15:37

Motorola har ikke akkurat hatt medvind de siste årene. På konkursens rand ble produsenten blant annet tvunget til å trekke seg ut av en rekke markeder - blant annet Norge.

Og det gjør det ekstra imponerende at produsenten nettopp lanserte det vi antar vil bli en av årets mest omtalte telefoner: Android-telefonen Atrix 4G.

Kruttpakke

I likhet med LG, har Motorola tatt i bruk Nvidias maskinvareplattform Tegra 2. Dette betyr at du under skallet blant annet finner en ARM Cortex 9 MPCore-prosessor med to kjerner på 1 GHz, dedikert GPU (skjermkort) og full støtte for HD-oppløsninger opp til 1080p.

I tillegg til prosessorkraft i bøtter og spann er telefonen utstyrt med hele 1 GB arbeidsminne. Kort fortalt: Denne telefonen vet sannsynligvis ikke hva tregheter betyr.

Skjermen har en størrelse på fire tommer, og oppløsningen er på 960 x 540 piksler. Med 16 GB internminne, støtte for minnekort opp til 32 GB og muligheter for å spille av en rekke forskjellige filmformater, blant annet Divx, ligger alt til rette for å se både serier og spillefilmer direkte på telefonen.

For å drive galskapen har Motorola fått på plass et solid batteri med en kapasitet på hele 1930 mAh, noe som ifølge produsenten selv skal gi en taletid på hele ni timer i 3G-nettet, altså betydelig mer enn gjennomsnittet i dag.

HSPA+

Motorola er en av mange produsenter som har klistret "4G" i modellnavnet, til tross for at det per i dag ikke eksisterer et mobilnett som tilfredsstiller de offisielle 4G-spesifikasjonene. Telefonen kjører i realiteten HSPA+, som har en teoretisk makshastighet på 21 Mbps (nedlastning) de fleste stedene et slikt nett finnes.

Vi må nesten understreke at vi for all del ikke klager på slike hastigheter, som tross alt er dobbelt så kjappe som fastlinjen vår.

Kan brukes som PC

Noe av det mest unike med Atrix 4G er at den har fått særdeles omfattende dokking-muligheter. Med en programvare Motorola har kalt Webtop kan du i praksis bruke telefonen din akkurat som en vanlig PC.Motorola Atrix kan brukes som en vanlig PC. (Bildet er hentet fra Engadget) 

Stasjonær- og laptop-dokking

Det er to forskjellige måter å bruke Webtop på. Den første metoden krever at du har tilbehøret HD Multimedia Dock. Dette er en liten dokking-stasjon med utgang for HDMI og USB, så ved å plassere telefonen i denne kan du ta i bruk mus, tastatur og ekstern skjerm. 

Når du aktiverer Webtop slår skjermen på telefonen seg av, og du får opp et helt eget grensesnitt på PC-skjermen. Her har du langt høyere oppløsning enn på telefonskjermen, og kan gjøre flere oppgaver. For eksempel har du fullversjonen av Firefox, inkludert flash, og har dermed ingen begrensninger på surfefronten i forhold til om du satt på en vanlig PC.

EEE-killer?

Den andre dokking-metoden er ikke mindre stilig. Her er dokking-stasjonen, som enkelt og greit har fått navnet "Motorola Laptop Dock" i praksis et laptop-skall.

Løsningen fungerer akkurat på samme måte som HD Multimedia Dock, med grensesnitt tilpasset skjermen, Firefox, Flash og andre funksjoner du vanligvis måtte hatt en egen PC for å bruke. Denne løsningen kan fort bli en seriøs konkurrent til tradisjonelle netbook-maskiner.

Engadget har fått demonstrert begge løsningene under CES-messen, og har lagt ut en video du kan se om du lurer på hvordan ting ser ut i bruk.

Vi er muligens ikke de eneste som har et stort ønske om å få Motorola tilbake i markedet i disse trakter.

Kilder: Motorola, Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.