BYGG

R6 blir ikke et forbildeprosjekt

R6. Regjeringsbygg 6. Teatergata 9. Regjeringskvartalet. Nybygg.
R6. Regjeringsbygg 6. Teatergata 9. Regjeringskvartalet. Nybygg. Bilde: BA Arkitekter AS
Mona StrandeMona StrandeJournalist
13. okt. 2009 - 13:28

Det bevilges 220 millioner til videreføring av arbeidet med utvidelsen av regjeringskvartalet med et sjette bygg (R6) i 2010. Det er ikke mer enn den planlagte rammen.

Ingenting ekstra

– 220 millioner er det vi har planlagt å bruke av hovedprosjektrammen neste år. Det er ingen endring, og ikke noe ekstra penger – dessverre, sier prosjektsjef for R6, Jan Fagerheim i Statsbygg.

Prosjektets totale styringsramme er på 934 millioner kroner fra 2009 til 2012.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys har sagt at ekstra energibesparende tiltak vil ha en investeringskostnad på 20-27 millioner kroner, og medføre en forsinket framdrift på 4-6 måneder – til en prislapp på mellom fire og 40 millioner kroner.

Les også: – Ikke dyrt å gå for A-bygg

Siste sjanse oppbrukt

Leder for klima og energi i Bellona, Ane Torvanger Brunvoll, synes det er bemerkningsverdig at regjeringen ikke vil gjøre tilleggsinvesteringer som både reduserer energikostnaden på sikt, og gir dem en stjerne i margen i forhold til uttalt energieffektiviseringspolitikk.

– Det er fascinerende at de har holdt beregningene om energieffektiviseringstiltak hemmelig fordi informasjonen er sensitiv for budsjettbehandlingen, når det ikke kommer noen tilleggsbevilgninger over statsbudsjettet. Jeg skjønner ikke at denne informasjonen ikke kan være åpen, sier Brunvoll.

– Skulle man brukt muligheten til å heve bygget til en bedre energistandard, måtte det skjedd i dette statsbudsjettet. Det er trist at de ikke gjør det, sier hun.

Les også:

Les også: BNL om det nye regjeringsbygget:<br/> - Undergraver egen politikk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.