MOBIL

Qualcomm mobber Intel

Qualcomm er ikke særlig greie med konkurrenten i ny video. 

22. sep. 2012 - 10:26

Intel har lenge prøvd å komme seg inn på prosessormarkedet for mobiltelefoner, og tidligere i år kom omsider de første telefonene med Intels Medfield-systembrikke, Z2460, på markedet. Både Xolo og Lenovo har lansert telefoner med denne brikken. 

Operatøren Orange slapp også løs en Intel-mobil i sommer: San Diego. Og det er denne som får gjennomgå i Qualcomms mobbekampanje. 

Slått av to år gammel maskinvare

I videoen nederst i artikkelen har Qualcomm stilt opp en Sony Ericsson Xperia Arc (eller Arc S - det er jammen ikke godt å si), og sammenlignet responsen med Orange San Diego på tre punkter: GPS, spill og surfing. Og de benytter selvsagt anledningen til å gni inn at Snapdragon-maskinvaren som tilsynelatende banker Medfield-brikken er MSM8255-brikken, altså to år gammel maskinvare. 

Samtidig er det et par ting i videoen som muligens ikke er så rettferdig. 

I GPS-sammenligningen vet vi for eksempel ikke når denne funksjonen sist var i bruk på de to telefonene. Det tar vesentlig kortere tid å finne GPS-posisjonen dersom den har blitt funnet tidligere, mens det kan ta minutter å låse posisjonen første gang man åpner kartfunksjonen. 

På spill-fronten får vi bare se kjapt at bilspillet Asphalt 6 ikke er kompatibelt med Intel-telefonen, før det kjøres en rekke eksempler på spill som kjører fint på Xperia Arc. Dette sier ingenting om ytelsen, bare at app-utviklerne ikke har rukket å legge inn støtte for Intel-prosessorer. 

Den siste sammenligningen er det imidlertid lite å utsette på. Her sammenlignes lastetid og hakking ved surfing på nett, og ting går utvilsomt kjappere på Qualcomm-maskinvaren. 

Her er videoen: 

Kilde: Youtube

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.