ENERGI

Putin: Klar til å gjenoppta gassleveranser via uskadd del av Nord Stream 2

President Vladimir Putin hevder Russland er klar til å gjenoppta gassleveranser til Tyskland gjennom et uskadd rør som er del av rørledningen Nord Stream 2.

PS_NTB_U4cwjGC-n4E
PS_NTB_U4cwjGC-n4E SPUTNIK

Rørledningen fikk store skader i det som antas å ha vært en sabotasjeaksjon 26. september. Store lekkasjer oppsto da eksplosjoner rammet rørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen.

Da Putin onsdag talte på åpningen av en energikonferanse i Moskva, gjentok han sin beskyldning om at USA sto bak eksplosjonene. USA har tidligere avvist lignende anklager fra Putin.

De rammet begge rørene i Nord Stream 1 og ett av de to rørene i Nord Stream 2. Mens Nord Stream 1 i årevis har fraktet russisk gass til Tyskland, var Nord Stream 2 ennå ikke satt i drift.

Analytikere har fra før uttalt at Russland kan eksportere gass til Europa gjennom det ene røret i Nord Stream 2 som fortsatt virker.

Europeiske og vestlige regjeringer har omtalt eksplosjonene som sabotasje, mens Putin onsdag kaller det for «internasjonal terrorisme» som gagner USA, Polen og Ukraina.

Les også

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.