ENERGI

Putin: Klar til å gjenoppta gassleveranser via uskadd del av Nord Stream 2

President Vladimir Putin hevder Russland er klar til å gjenoppta gassleveranser til Tyskland gjennom et uskadd rør som er del av rørledningen Nord Stream 2.

PS_NTB_U4cwjGC-n4E
PS_NTB_U4cwjGC-n4E SPUTNIK
12. okt. 2022 - 13:56

Rørledningen fikk store skader i det som antas å ha vært en sabotasjeaksjon 26. september. Store lekkasjer oppsto da eksplosjoner rammet rørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen.

Da Putin onsdag talte på åpningen av en energikonferanse i Moskva, gjentok han sin beskyldning om at USA sto bak eksplosjonene. USA har tidligere avvist lignende anklager fra Putin.

De rammet begge rørene i Nord Stream 1 og ett av de to rørene i Nord Stream 2. Mens Nord Stream 1 i årevis har fraktet russisk gass til Tyskland, var Nord Stream 2 ennå ikke satt i drift.

Analytikere har fra før uttalt at Russland kan eksportere gass til Europa gjennom det ene røret i Nord Stream 2 som fortsatt virker.

Europeiske og vestlige regjeringer har omtalt eksplosjonene som sabotasje, mens Putin onsdag kaller det for «internasjonal terrorisme» som gagner USA, Polen og Ukraina.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.