MOBIL

Pureview bekreftet for Lumia-modellene.

... igjen.

12. juni 2012 - 18:00

Nokia begynner å få noen beinharde år bak seg, og har blødd markedsandeler i overgangen fra Symbian til Windows Phone og samarbeidet med Microsoft. Men til tross for at ting går tregt jobber produsenten jevnt og trutt med både programvare og maskinvare.

Selskapet stod for eksempel for en av de mest oppsiktsvekkende lanseringene under Mobile World Congress - der de lanserte 808 Pureview, en kameratelefon med 41 megapikslers bildesensor.

Les mer om hvorfor 41 megapiksler slett ikke er galskap i lyntesten av 808 Pureview.

Det ligger i kortene at denne kamerateknologien også skal over på telefonene som tross alt er Nokias hovedsatsing: Lumia-modellene. Dette er bekreftet før, og nå er det bekreftet igjen.

Denne gangen er det den amerikanske Nokia-sjefen, Chris Webber, som i et intervju med Howard Forums forklarer at produsenten jobber tett med Microsoft for å få teknologien til å fungerer helt perfekt i en Windows Phone-modell, før neste steg er å få et produkt på markedet. Det kommer dessverre ikke frem hvilket tidsperspektiv de har på sakene.

 Her er HowardForums intervju med Nokia-sjefen:

Han understreker at poenget med Pureview ikke er antall megapiksler i sensoren, men oversamplingsfunksjonen - som veldig forenklet innbærer at hver piksel i bildene du tar er bygd opp av informasjon fra flere piksler i sensoren. Dette er et aldri så lite hint om at den vanvittige pikselmengden i 808 hovedsaklig var for å skape oppmerksomhet.

Det du hovedsaklig ofrer med færre sensorpiksler er lengde på zoom-funksjonen, som på 808 Pureview er..vel..drøye saker. Sjekk ut videoen nedenfor om du trenger bevis. 

 

 Kilde: WPSauce.com, Howard Forums

LES OGSÅ:

Test av Nokia Lumia 800

Test av Nokia Lumia 710

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.