IT

PST oppsøker nett-troll hjemme hos dem selv

Tar trusler mot politikere på høyeste alvor.

Sylvi Listhaug har hatt politibeskyttelse de siste to årene som statsråd. Bakgrunnen er drapstrusler hun har fått fra meningsmotstandere.
Sylvi Listhaug har hatt politibeskyttelse de siste to årene som statsråd. Bakgrunnen er drapstrusler hun har fått fra meningsmotstandere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Som følge av grove trusler mot Knut Arild Hareide (KrF), Jonas Gahr Støre (Ap) og Sylvi Listhaug (Frp) har PST og politiet nå oppsøkt en rekke nett-troll.

Det bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) overfor Dagbladet.

Trusler og sjikane

Ifølge avisen har PST – bare sammen med politiet i Nordland – oppsøkt flere privatpersoner på deres hjemmeadresser.

– Vi har oppsøkt personer som har lagt ut trusler, grov sjikane og hatefulle ytringer på sosiale medier. Jeg kan bekrefte at det er opprettet saker mot personer, sier Bernsen.

Det er debatten rundt tidligere justisminister Listhaug som har fått PST og politiet til å reagere. Truslene og de hatefulle ytringene er først og fremst rettet mot henne, Støre og Hareide. Alle tre har fått politibeskyttelse etter drapstrusler.

- Klar økning

– PST har over lengre tid sett at myndighetspersoner utsettes for grov sjikane, hatefulle og truende ytringer. Den siste uken har vi sett en klar økning i omfanget av trusler og hatefulle ytringer, sier Bernsen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.